Nutella: alleen gesegregeerde palmolie

9 februari 2015

Nutella-fabrikant Ferrero is volledig overgestapt op het gebruik van duurzame, gesegregeerde palmolie. Dat is een jaar eerder dan de onderneming had gepland.

Gesegregeerde palmolie

Ferrero is sinds 2005 actief lid van de Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), een internationale organisatie die zich toelegt op de verantwoorde inkoop van duurzame palmolie. Ferrero besloot vanaf het begin om uitsluitend gesegregeerde, RSPO-gecertificeerde palmolie in te kopen en dus geen tussenstap met te maken met Book & Claim-certificaten of Mass Balanced.

Gesegregeerde palmolie houdt in dat duurzame palmolie fysiek gescheiden blijft van niet-duurzame palmolie en traceerbaar is vanaf de gecertificeerde duurzame plantages tot aan de productievestigingen. Ferrero heeft hiervoor een publiek beschikbaar implementatieplan met concrete deadlines in het leven geroepen. Daarbij wordt intensief samengewerkt met leveranciers.

Handvest

Het bedrijf zegt zich daarnaast te blijven inzetten om de voornaamste oorzaken van ontbossing aan te pakken en een evenwicht tot stand te brengen tussen het behoud van het milieu, de behoeften van gemeenschappen, economisch voordeel en economische levensvatbaarheid. Ferrero heeft zich daartoe verplicht  in het Palmoliehandvest, dat in 2013 werd geïntroduceerd. Het Handvest bevat 10 specifieke criteria die door leveranciers geïmplementeerd moeten worden op de plantages die aan Ferrero leveren.

Lees ook:

Je eigen naam op Nutella-pot (23 oktober 2013)

Altijd op de hoogte blijven?