Olivier Roques nieuwe ceo van Beneo

5 juli 2024 Beneo
Beneo, fabrikant van functionele ingrediënten voor voeding, diervoeder en de farmaceutische industrie, kondigt aan dat Olivier Roques vanaf 1 juni 2024 benoemd is tot ceo en nieuw lid van de Executive Board of Directors van Beneo GmbH.

Als gediplomeerd landbouwingenieur met ook een masterdiploma Bedrijfskunde brengt Roques ervaring in de internationale ingrediëntenindustrie mee naar deze nieuwe functie. Hij begon zijn carrière in de zuivel- en smaakindustrie, waarna hij meer dan twintig jaar in de VS en Europa leidinggevende functies uitoefende bij Agrana Fruit, internationaal marktleider in fruitbereidingen. Hij was onder meer actief in verkoop, voedselveiligheid en -kwaliteit en de ontwikkeling van nieuwe producten. Vlak voor zijn nieuwe rol bij Beneo was Roques ceo van Agrana Fruit Europe.

Sales en marketing

Roques wordt niet alleen de nieuwe ceo van Beneo, maar zal als chief sales officer ook de verantwoordelijkheid voor de sales en marketing overnemen van zijn voorganger Dominic Speleers. Volgens Beneo komt zijn benoeming op een cruciaal moment nu Beneo’s productassortiment van plantaardige functionele ingrediënten steeds gevarieerder wordt. 

In een reactie op zijn nieuwe functie zei Roques: “Ik kijk er echt naar uit om met de mensen en producten van Beneo te werken. Het productassortiment ondersteunt het doel van het bedrijf om bij te dragen aan een betere voeding en gezondheid. We zullen strategische samenwerkingen met onze klanten over de hele wereld blijven uitbouwen en ons blijven aanpassen aan hun marktbehoeften.  

Onze klanten waarderen zowel de betrouwbare wetenschap achter onze ingrediënten als de deskundige knowhow en kwaliteit die we hen doorheen de hele waardeketen bieden. Ik heb een geweldige groep collega’s gevonden die staan te popelen om onze ontwikkeling in die richting te versnellen, wat mij vertrouwen geeft dat Beneo deze unieke keten vol expertise verder zal versterken om de producten van onze klanten te ondersteunen.”

Altijd op de hoogte blijven?