Onderzoek naar illegale vishandel in Breskens

5 juli 2022 Redactie Vismagazine
Foto: Pixabay

Het Openbaar Ministerie, de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verdenken een visgroothandel in Beskens van het illegaal verhandelen van ongeoorloofd gevangen vis. Dat maakt NVWA bekend met een persbericht.

De naam van het bedrijf is niet bekend gemaakt. Wel laat NVWA weten dat dinsdag 5 juli in Breskens een 35-jarige man uit dezelfde plaats is aangehouden omdat hij vermoedelijk illegaal vis verhandelde. Ook is het bedrijfspand en woning doorzicht en zijn er gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

“Illegale handel in vis kan een risico voor de voedselveiligheid opleveren”, meldt NVWA op de website. “Wanneer er iets mis blijkt te zijn met een levensmiddel, moet te achterhalen zijn waar het product vandaan is gekomen en aan wie het is geleverd. Deze zogeheten tracering is niet mogelijk als bijvoorbeeld vis buiten de vangstregistratie wordt gehouden. Ook worden de doelstellingen vanuit de visserijwetgeving rond instandhouding en herstel van visstand ondermijnd.”

Bron: NVWA

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?