
Dit nieuwe onderzoek is van groot belang voor de voedingsindustrie, waar de acceptatie van duurzame materialen zoals groen staal afhankelijk is van diverse factoren, waaronder kosten, prestaties en regelgeving. "Ons lab werkt aan duurzame materialen en processen voor groene energie, duurzame chemie en circulaire metallurgie," vertelt Rossi. "We kijken hoe materialen zich gedragen en hoe we hun prestaties, levensduur en milieu-impact kunnen verbeteren."
Groen staal in de voedingsindustrie
Groen staal, geproduceerd met een lagere CO2-uitstoot, biedt kansen voor de voedingsindustrie om haar ecologische voetafdruk te verkleinen. De acceptatie van dit materiaal hangt af van verschillende factoren, zoals de bereidheid van fabrikanten om te investeren in nieuwe productietechnologieën en de acceptatie van consumenten. Rossi's onderzoek richt zich op het in kaart brengen van deze factoren en het ontwikkelen van beleidsaanbevelingen die de transitie naar groen staal kunnen versnellen.
Machine Learning voor beleidsanalyse
Om de complexe interacties binnen waardeketens te analyseren, maakt Rossi gebruik van machine learning en reinforcement learning. Deze technieken stellen hem in staat om modellen te ontwikkelen die het gedrag van verschillende actoren simuleren en de impact van beleidsmaatregelen voorspellen. "We maken de modellen steeds realistischer, zodat ze goed voorspellen hoe verschillende beleidsmaatregelen of acties het gedrag van partijen in de waardeketen beïnvloeden," legt Rossi uit.
Doe mee aan de discussie
Op 8 april spreekt Kevin Rossi tijdens de themabijeenkomst van M2i: Op weg naar de circulaire economie in metalen. Hij zal dieper ingaan op zijn onderzoek en twee voorbeelden delen van hoe AI doorbraken mogelijk maakt in het modelleren van metaalcirculariteit, van atomair niveau tot mondiale schaal. Professionals uit de voedingsindustrie worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze discussie en meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.
Bron: TU Delft