'Oorzaak brand FrieslandCampina niet meer te achterhalen'

11 augustus 2014

De oorzaak van de brand in het kaaspakhuis van FrieslandCampina in Gerkesklooster is niet meer te achterhalen. Dat stelt FrieslandCampina.

Volgens het bedrijf kunnen zowel de politie als de verzekeraar en de onderneming zelf de oorzaak niet meer achterhalen door de felheid van de brand en de sloop van een deel van de wanden in opdracht van de brandweer. Dat was nodig om bij de brandhaard te kunnen komen.

Inmiddels zijn grote machines bezig met de sloop van het afgebrande kaaspakhuis. Volgens FrieslandCampina "bruist het van de activiteiten op het terrein". Medewerkers van een aannemer storen een vloer en het dak wordt hersteld. "Het pekellokaal wordt leeggepompt. Overal in de gebouwen wordt schoongemaakt door professionele bedrijven, ondersteund door de eigen medewerkers en worden machines gereinigd en gecontroleerd."

Op het terrein is een grote tent neergezet die dienst doet als kantine en voor overleg. Een andere tent met kluisjes wordt gebruikt als kleedlokaal.

In het kaaspakhuis lag circa 1,1 miljoen kilo kaas en in het pekellokaal nog eens 500.000 kilo. In de voorraadtanks zat 1,6 miljoen kilo melk. Alle productresten gaan naar de vergister.

Lees ook:

Oorzaak brand FrieslandCampina Gerkesklooster nog onbekend (4 augustus 2014)

Kaaspakhuis FrieslandCampina verloren, kaasmakerij gespaard (31 juli 2014)

Brand bij FrieslandCampina Cheese Gerkesklooster (29 juli 2014)

Altijd op de hoogte blijven?