Op maat gemaakte burgers voor de zorg-en horecasector

16 mei 2024 Van Gelder
Met het oog op de groeiende vraag naar duurzame, gezonde en plantaardige alternatieven in de zorg- en horecasector, biedt Van Gelder groente & fruit uit Ridderkerk een service voor plantaardige producten op maat. Van Gelder investeert in nieuwe productiefaciliteiten en een innovatief productontwikkelingsteam om aan de wensen van grote horecabedrijven en zorginstellingen te voldoen.

Het Nederlands bedrijf in de productie van plantaardige vleesvervangers, Van Gelder, introduceert een nieuwe service voor horecaondernemers: maatwerk plantaardige producten op aanvraag. Met het oog op de groeiende vraag naar duurzame, gezonde en plantaardige alternatieven in de zorg- en horecasector, biedt Van Gelder nu de kans om eigen burgers en vleesvervangers naar wens te produceren. Met de investering in nieuwe productiefaciliteiten en -machines en een innovatief productontwikkelingsteam wil Van Gelder aan de wensen van grote horecabedrijven en zorginstellingen voldoen.

Duurzaam en lokaal

Alle ingrediënten die voor de productie gebruikt worden, zijn afkomstig van leveranciers uit de buurt. Hiermee zorgt Van Gelder ervoor dat de keten zo lokaal mogelijk blijft. De producten worden zoveel mogelijk soja-, allergenenvrij en met een “clean label” geproduceerd. “Naast dat de vleesvervangers allergenenvrij zijn, zijn de producten ook een stuk vriendelijker voor het milieu in het kader van koolstofuitstoot. De bietenburger stoot bijvoorbeeld slechts 0,11 kg CO2 uit per kilogram, terwijl een rundvleesburger volgens voedingscentrum.nl maar liefst 30,7 kg CO2 per kilogram uitstoot”, aldus het bedrijf.

“Dit is een belangrijke stap in onze missie om de transitie naar plantaardig voor de foodservicemarkt te vergemakkelijken,” zegt Gerrit van Gelder, algemeen directeur bij Van Gelder. “Met ingrediënten zoals peulvruchten, groenten, kruiden en gefermenteerde favabonen, kunnen we volledig plantaardige producten maken die niet alleen lekker en lokaal geproduceerd zijn, maar ook een lagere CO2-uitstoot hebben dan reguliere vleesproducten”.

Mogelijkheden

Van Gelder noemt de mogelijkheden voor maatwerk vrijwel onbeperkt. Van plantaardige kipstukjes met specifieke kruiden tot burgers met zelfgekozen verse groenten, Van Gelder biedt de flexibiliteit om nieuwe producten te ontwikkelen of variaties te maken op bestaande populaire producten. Het bedrijf produceerde eerder al een extra grote plantaardige schnitzel voor een grote Nederlandse hotelketen en burgers met aanzienlijk minder zout voor een aantal ziekenhuizen.

Horecaondernemers of zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in het proeven van de producten en het bespreken van maatwerkopties, kunnen een afspraak maken en een bezoek brengen aan het Experience Center in Ridderkerk. Hier kunnen ze het productieproces zien en in gesprek gaan met het productontwikkelingsteam.

Altijd op de hoogte blijven?