Tijdens deze vijfdaagse opleiding op 25 september en 2, 9, 16 en 23 oktober wordt gedoceerde kennis omgezet naar praktische en systematisch toepasbare uitvoering en kennis. Door middel van voorbeelden, opdrachten en de uitwerking van een case maakt de opleiding inzichtelijk hoe men transparant en traceerbaar tot een hygiënisch ontwerp kan komen en hoe keuzes invloed hebben op de kwaliteit van een ontwerp. Onder meer microbiologische basisbeginselen, belangrijke ontwerpvariabelen en de keuze van geschikte materialen komen aan bod. De opleiding sluit af met een theoretisch examen en deelnemers ontvangen wanneer zij geslaagd zijn een HDN certificaat.
Doelgroep
De opleiding is interessant voor iedereen die zich bezighoudt met de ontwikkeling, het ontwerp en de engineering van procesinstallaties en machines voor de voedingsmiddelenindustrie, met als primaire doelgroep proces-, mechanical- en systemengineers, kwaliteitsfunctionarissen, plantmanagers en procestechnologen van voedingsmiddelenproducenten.
Belangstellenden kunnen hier meer informatie vinden en zich inschrijven voor de opleiding.