Oprichter Meatless draagt stokje over

15 mei 2024 Meatless
Jos Hugense, oprichter en bestuurslid van Meatless, verlaat Meatless en draagt het stokje over aan Niels E. Hower. Meatless produceert texturen die de basis vormen van veel vegetarische en veganistische producten.

Jos Hugense verlaat Meatless medio mei om zich op zijn privéleven te richten. Hij draagt zijn resterende verantwoordelijkheden over aan Niels E. Hower die al in april 2023 is benoemd tot general manager om een soepele overgang te garanderen.

Hower erkent het werk van Hugense voor Meatless: "We nemen afscheid van een bekwame ondernemer. Als oprichter van Meatless is Hugense vanaf het begin integraal betrokken geweest bij de ontwikkeling en realisatie van Meatless als product en bedrijf. Zijn gedrevenheid en passie zijn voor mij de afgelopen twaalf maanden zeer inspirerend geweest. Als team zijn wij hem dankbaar voor zijn bereidheid om als adviseur aan Meatless verbonden te blijven. Wij respecteren zijn wens om meer tijd te besteden aan nieuwe activiteiten buiten de voedingsmiddelenindustrie en wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Inzet

Twintig jaar lang was Hugense onderdeel van Meatless. “Door zijn visie en inzet heeft Meatless zich ontwikkeld tot een succesvol bedrijf in de plantaardige eiwitsector. Met name op het gebied van getextureerde producten is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de plantaardige eiwitsector”, aldus Meatless. 

In 2022 werd het bedrijf overgenomen door voedingsproducent Beneo, een divisie van de Südzucker Group, waarmee Meatless zich positioneert voor verdere groei in de sector van plantaardige eiwitten. Ondertussen is de productiecapaciteit van het bedrijf verhoogd en wordt er geïnvesteerd in een sterk commercieel team om verdere groei mogelijk te maken.

Altijd op de hoogte blijven?