Oud-topman Dr. Oetker overleden

17 januari 2007

HAMBURG - Rudolf August Oetker, de man die decennialang aan het hoofd stond van het Duitse zakenimperium Oetker Gruppe, is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden.

Rudolf Oetker was de kleinzoon van de oprichter van het internationale conglomeraat, dat zich bezighoudt met zaken variërend van diepvriespizza's tot scheepvaart. Hij overleed in een kliniek in Hamburg. Hij nam in 1944 de leiding over van het Oetker-familiebedrijf nadat de toenmalige topman was gedood bij een bombardement.

Oetker werd in 1891 opgericht door de apotheker August Oetker uit Bielefeld. Kleinzoon Rudolf droeg begin jaren 80 het stokje over aan zijn zoon August, maar bleef wel actief binnen het bedrijf.

Tegenwoordig vallen ook verzekeraars, hotels, bierbrouwers en een bank onder het Oetker-concern. Het conglomeraat is werkzaam in 35 landen en draaide in 2005 een recordomzet van meer dan 7 miljard euro. Er werken wereldwijd meer dan 23.000 mensen bij Oetker Gruppe.

De familie Oetker is een van de rijkste families van Duitsland en staat 61ste op de Forbes-ranglijst van honderd rijkste families ter wereld. Het familievermogen wordt geschat op 8 miljard euro. Rudolf Oetker laat acht kinderen uit drie huwelijken achter.

Lees ook:
Alleen diepvriespizza's laten groei zien (9 februari 2006)

Bron: ANP/DPA

Altijd op de hoogte blijven?