Overeenkomst Tate & Lyle voor technologie zoutreductie

30 mei 2013

LONDEN - Tate & Lyle heeft van Eminate Ltd. de exclusieve rechten verkregen voor de ‘holle microsphere-technologie’ voor zoutreductie in brood/banket.

Het bedrijf heeft daartoe een tweede wereldwijde licentieovereenkomst gesloten met Eminate (dochterbedrijf van de Universiteit van Nottingham).

Het gaat om de technologie waarbij de zoutkristallen zijn uitgehold om zo de hoeveelheid natriumbicarbonaat te verminderen. Producten met deze technologie bevatten minder zout, zonder verlies aan smaak en textuur.

Tate & Lyle sloot in 2011 de eerste licentieovereenkomst met Eminate, waarna het bedrijf in 2012 de Soda-Lo zout microspheres-technologie wereldwijd in de markt zette.

Nieuwe technologie

De nieuwe overeenkomst geeft Tate & Lyle de exclusieve rechten om nieuwe (tweede generatie) technologie te ontwikkelen en de ingrediënten die daaruit voortkomen te produceren en te commercialiseren.

Met de Soda-Lo technologie kan volgens het bedrijf 50 procent reductie van natrium bereikt worden in deegproducten en banket waar natriumbicarbonaat meer bijdraagt aan het natriumgehalte dan zout (natriumchloride).

Voor bredere range

Tate & Lyle is verheugd over deze tweede overeenkomst. Hiermee verwacht Tate & Lyle de technologie voor zoutvermindering uit te breiden voor toepassingen in een bredere range aan producten.

Ook Eminate is blij met de overeenkomst. “Ons doel is om belangrijke technologieën voor ingrediënten te ontwikkelen, om deze met internationale bedrijven verder te commercialiseren”, zegt Neil Davidson, chairman van Eminate.

Diverse prijzen

Soda-Lo werkt al in diverse producten, zoals  brood/banket, paneermeel/coatings en hartige snacks. Het kreeg diverse prijzen, waaronder meest innovatieve ingrediënt bij Food Ingredients Zuid-Amerika en meest innovatieve health ingrediënt en 'Heart Health and Circulatory Innovation of the Year' bij de Nutrition & Wellnes Excellence Awards.

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over zoutreductie

Altijd op de hoogte blijven?