Overname Express Maree door logistiek specialist Stef

25 juni 2018

Logistiek specialist Stef neemt het Franse Express Maree over. De bedrijven kondigden 21 juni de ondertekening van een intentieverklaring aan. Hierdoor wordt Express Maree op 2 juli volledig overgedragen aan Stef. Met de overname breidt de Stef-groep de dienstverlening voor vis- en aanverwante producten uit. ook versterkt het bedrijf de operationele dekking in Frankrijk.

Express Maree

Het in 1948 opgerichte Express Maree is gespecialiseerd in het transport en de logistiek van seafood producten, niet alleen in Frankrijk maar ook internationaal. Deze core business vertegenwoordigt 75% van de bedrijfsactiviteiten. De onderneming heeft in Frankrijk 450 medewerkers en beschikt over 9 vestigingen.

Seafoodways

De Stef-groep is al meer dan 40 jaar actief op dezelfde markt in Frankrijk en de rest van Europa. Hiervoor werd in 2017 Stef Seafood opgericht, een business unit speciaal voor visserijproducten die de eisen van deze gespecialiseerde markt beter moet beantwoorden. De business unit bestaat uit 700 medewerkers en heeft 17 vestigingen in Frankrijk en Italië. Stef en Express Maree zijn stichtende leden van Seafoodways, het eerste Europese netwerk voor transport en logistiek van visserijproducten. Door de overname kan Stef Seafood de klanten en partners van dit netwerk een volledige dekking van Frankrijk verzekeren en voortaan ook het zuidoosten van het land en Languedoc-Roussillon bedienen.

Michel Fons, directeur Seafood binnen de Stef-groep, stelt: “De overname van Express Maree, van oudsher partner van Stef, komt voort uit het feit dat beide ondernemingen en teams elkaar uitmuntend aanvullen. Dankzij deze externe, symbolische stap zet de Stef-groep zijn groei- en specialisatiestrategie op de markt van vis- en aanverwante producten kracht bij. Door onze best practices te bundelen, zullen onze klanten van nog meer toonaangevende knowhow kunnen profiteren. Op deze manier kunnen we onze activiteiten in Frankrijk aanvullen en onze ontwikkelingsdynamiek op deze veeleisende markt versnellen.”

Stef-groep

Stef-groep is de Europese marktleider inzake logistieke dienstverlening en geconditioneerd transport. De groep brengt diepgevroren of temperatuurgevoelige, verse levensmiddelen van productie naar consumptie. Verspreid over een netwerk van 230 locaties in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, België, Nederland en Zwitserland staan de 18.000 medewerkers van Stef dagelijks ten dienste van de voedingssector, winkelketens en spelers in de horecasector.

    Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?