Overnames en samenwerkingen in de voedingsindustrie

4 juli 2024 unsplash
INDUSTRIE | Recent maakten verschillende bedrijven in de voedingsindustrie een overname of samenwerking bekend. Onder meer NMi Group, Bracamonte Convenient Kitchen, 2050foods en Royal HaskoningDHV namen een ander bedrijf over. Een overzicht van bedrijven die hun krachten bundelen.

NMi Group, internationale leverancier van diensten voor Advies, Testen, Inspectie, Certificering en Kalibratie (ATICC), kondigt de overname van Minerva Metrology and Calibration aan, een aanbieder van kalibratiediensten gevestigd in de Benelux. Volgens NMi Group toont de overname de toewijding van het bedrijf aan het versterken van haar diensten in de volledige productwaardeketen door middel van een buy-and-build-strategie. NMi Group meent dat de overname van Minerva Metrology and Calibration kansen biedt op gebieden van regionale uitbreiding, expertise en beoordeling en training en ontwikkeling.

Royal NNZ Group en Technopac Austria

Royal NNZ Group, verstrekker van industriële en agrarische verpakkingsoplossingen, bundelt de krachten met Technopac Austria, leverancier van verpakkingsoplossingen voor de industrie en expert op het gebied van big bags. Technopac produceert big bags voor de sectoren voeding, diervoeding, agro, chemie, bouw en mijnbouw. NNZ meent dat de samenwerking de positie van NNZ in de markt zal versterken als “één van de grootste leveranciers van big bags in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika.” Het team van Technopac zal onder hun eigen merknaam blijven opereren als partner van the Royal NNZ Group.

StarCuisine door Bracamonte Convenient Kitchen

StarCuisine, aanbieder van gemaksmaaltijden en foodserviceoplossingen, wordt onderdeel van Bracamonte Convenient Kitchen. Bracamonte heeft sinds 2021 een minderheidsbelang in StarCuisine en breidt haar belang nu verder uit. Als reden noemt Bracamonte de sterk groeiende convenience sector in combinatie met de ambitie om een leidende rol te blijven spelen binnen de markt van ultraverse maaltijden voor retail en foodservice. Bracamonte is sinds 2019 ook eigenaar van Sushi Ran, marktleider in verpakte sushi en bowls. De huidige eigenaren van StarCuisine zullen aanblijven om de gezamenlijke ambities verder vorm te gaan geven.

The Impulse Factory en 2050foods

The Impulse Factory, een biologische snackproducent uit Breda, wordt overgenomen door investeerder 2050foods. “Onze visie is helder: met het sterke, toegewijde team van The Impulse Factory willen we de huidige groei doorzetten en versnellen. Innovatie en service blijven de kern van onze strategie, waarbij we blijven streven naar het ontwikkelen van producten die niet alleen voldoen aan de veranderende behoeften van consumenten, maar ook bijdragen aan een gezondere toekomst”, aldus 2050foods.

Uticon onderdeel van Royal HaskoningDHV

Uticon, een ingenieursbureau dat zich richt op de voedingsmiddelenindustrie, gaat verder als onderdeel van Royal HaskoningDHV. 

"Wij zijn opgetogen dat we het Uticon team kunnen verwelkomen. De overname is de volgende stap in onze bestaande goede samenwerking op een groot aantal projecten. Samen kunnen wij onze klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een groter serviceaanbod leveren en verder groeien. In dit snelgroeiende marktsegment wordt onze groeicapaciteit beperkt door de krappe arbeidsmarkt. Met de overname kunnen we grote geïntegreerde projecten aan waar Engineering, Procurement en Construction Management (EPCM) samenkomen en verduurzaming centraal staat”, aldus Marije Hulshof, ceo van Royal HaskoningDHV. 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?