Phoenix Contact presenteert zich op Food Technology

29 maart 2023

Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer. 

Phoenix Contact

Als een productielijn gestopt wordt vanwege technische problemen, moet de elektromonteur snel de juiste schakelkast kunnen vinden om het probleem op te sporen. Duurt het verhelpen van de storing langer doordat de codering ontbreekt of onleesbaar is, betekent dit een onnodig lange productiestop met hoge kosten en leververtragingen.

Phoenix Contact heeft een coderingsportfolio ontwikkeld speciaal voor de voedingsmiddelenindustrie. Met materialen zoals Thermoplastic Polyurethaan (TPU) en Polypropyleen (PP) die goed bestand zijn tegen agressieve reinigingsmiddelen. Op deze PP-labels kan de gewenste informatie worden gelaserd met de TOPMARK NEO laserprinter, waarmee broos worden (en afvallen) van de labels en het vervagen van de tekst tot het verleden behoren.

Het coderingsportfolio, dat geheel in de kleur blauw te verkrijgen is om de visuele herkenbaarheid te vergroten, speelt ook in op de groeiende vraag naar detecteerbare labels - labels met kleine metaaldeeltjes zodat ze door de metaaldetector in de productielijn worden opgemerkt, mochten ze na loslating in het voedsel terecht komen.

Naast rvs-labels voor op de besturingskast, zijn er ook duurzame etiketten met versterkte hechtingslaag die bestand zijn tegen dagelijks schoonspuiten. Deze etiketten bevatten een transparant overlaminaat waardoor de tekst goed beschermd wordt door invloeden van buitenaf.

Phoenix Contact is te vinden op standnummer F43.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?