Pieter Schoen investeert 1 miljoen euro in Mama’s Maaltijden

1 juni 2023 Redactie Food Mama's Maaltijden

Pieter Schoen van het televisieprogramma Dragon’s Den investeert 1 miljoen euro in het bedrijf Mama’s Maaltijden. Deze investering maakt het voor Mama’s Maaltijden mogelijk om een samenwerking aan te gaan met XXL Nutrition, marktleider in sportsupplementen. 

Mama’s Maaltijden is leverancier van verse maaltijden, salades en poké bowls. Het bedrijf is opgericht door drie ondernemers afkomstig uit de supermarktwereld: Serdar Tolenaar, Rick Hageman en Henk Brussaard. Ondanks dat Mama’s Maaltijden pas twee jaar bestaat, stevent het in 2023 af op een omzet richting de 10 miljoen euro. “Wij zochten aan de ene kant een commerciële investeerder welke ons merk nog harder kan laten groeien. Anderzijds een partij welke ervaring heeft om een snelgroeiend bedrijf procesmatig goed neer te kunnen zetten. Wij zijn ontzettend blij met het partnership met Pieter Schoen en hebben er het volste vertrouwen in dat we samen de ambitieuze doelstellingen zullen behalen.”

De investering van Peter Schoen helpt niet alleen de groei van Mama’s Maaltijden, maar heeft ook een positieve impact op de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijf. Mama’s Maaltijden is verbonden aan de stichting “Iedereen verdient een Mama”, die als doel heeft om het leven van pleegkinderen te verbeteren.

Peter Schoen: “Wat mij opviel is dat deze mannen hun eerste jaar al 4 miljoen euro omzet wisten te behalen. Bij Shoe Investments is het belangrijk, ‘eerst de vent dan tent’. Ik heb rotsvast vertrouwen in hun ambitie om marktleider te worden op het gebied van kant-en-klare maaltijden met als doel binnen 4 jaar een omzet van 50 miljoen euro te behalen.”

Altijd op de hoogte blijven?