Proviand wint Enlightenment of the Year

7 november 2012

AMSTERDAM – Proviand heeft in Science Center Nemo in Amsterdam de Enlightenment of the Year gekregen in de categorie Amsterdam.

De vleesvervangers van Proviand zijn gebaseerd op groente. De jury stelde dat het dezelfde voedingsstoffen bevat als 'echt' vlees en ook een ‘real bite’ heeft. “Belangrijke eigenschappen die ons van onze vleesverslaving af kunnen helpen.”

De jury meldde verder de vleesvervanger voorafgaand aan het congres niet zelf geproefd te hebben. “Toch wijzen gefilmde onderzoekjes uit dat mensen de vleesvervangers van Proviand daadwerkelijk ervaren als vlees. Geen flauw surrogaat, maar een echt alternatief met een enorme impact.”

De Enlightenmentz of the Year zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt, tijdens Energy 4 Next Generations II. Het is een initiatief van vakblad Utilities en Science Center Nemo.

Het management van Proviand uit Breda bestaat uit Menco Sandstra en Paul den Dulk. Sandstra was vele jaren marketingdirecteur voor vleesvervanger Valess. Levensmiddelentechnoloog Den Dulk ontwikkelt met Innovation in Food innovatieve producten voor de voedingsmiddelenindustrie.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?