PTC, PDSVISION en Electrolux Professional werken aan digitaal transformatieproject

5 juli 2022 Redactie Food

PTC en PDSVISION hebben een partnerschap gesloten voor digitale transformatie met Electrolux Professional, Zweedse fabrikant van professionele keuken- en wasapparatuur.

In samenwerking met PDSVISION heeft Electrolux Professional de Windchill Product Lifecycle Management-oplossing van PTC ingevoerd. Via een gemeenschappelijk gegevensmodel maakt Windchill PLM de integratie van gegevens uit meerdere CAD-tools mogelijk. Hierdoor kan Electrolux Professional de complexiteit van zijn ontwerpprocessen verminderen en het digitale transformatieproces versnellen.

Electrolux Professional is een leverancier van complete en geïntegreerde oplossingen voor professionele keukens en wasserijen. Dankzij deze nieuwe manier van werken en een beter beheer van hun technologische omgeving kan het bedrijf nieuwe groeikansen benutten. Het doel van deze aanpak is om de complexiteit van het ontwerpproces te verminderen, die het gevolg is van het grote aantal producten dat Electrolux Professional aanbiedt.

Complexiteit verminderen

Electrolux Professional hanteerde een productplatformstrategie en een modulaire ontwerpbenadering. Zo wil het bedrijf aan de markteisen voldoen en tegelijkertijd de complexiteit verminderen. De afdelingen engineering, productie en klantenservice maken gebruik van 4 verschillende CAD- en gegevensbeheersystemen: Creo van PTC, SolidWorks, CATIA en Autodesk. Het werken met meerdere CAD-systemen levert een echte uitdaging op voor het gegevensbeheer.

"We beseften dat we veel meer productievestigingen hebben dan ooit tevoren. Elke vestiging maakt een ander type product, hanteert een andere aanpak en er zijn nog vele andere parameters," zegt Lars Örnholmer, hoofd Enablers bij Electrolux Professional. "We moesten de omgeving standaardiseren en tegelijk flexibiliteit en creativiteit bieden."

Efficiënter werken

"Een van de belangrijkste redenen waarom we voor PTC hebben gekozen, is dat zij ons helpen om efficiënter te werken. PDSVISION biedt ons ook waardevolle expertise en ondersteuning bij de succesvolle invoering en het gebruik van de PTC-oplossing", vervolgt Örnholme. Electrolux Professional is tevreden over de vooruitgang die ze nu al hebben geboekt. Het bedrijf kijkt ook al naar andere oplossingen in het PTC-portfolio om verbeteringen aan te brengen in de waardeketen.

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief

 

Altijd op de hoogte blijven?