PurePulse ook voor kleinere batches

12 februari 2015

Cool Wave Processing introduceert PurePulse 350L, een kleinschaliger versie van het PurePulse-systeem. Omdat de 350L kleiner is, zijn de investeringskosten lager, waardoor de technologie nu ook beschikbaar komt voor kleinere producenten.

PurePulse is een technologie van milde conservering die vloeistoffen via elektrische pulsen (in plaats van warmte) een houdbaarheidsbehandeling geeft. Verse sappen, sauzen en melk zijn daardoor minimaal een maand houdbaar, zonder dat verlies van micronutriënten, smaak, kleur of geur optreedt.

Tot nu toe was het kleinste PurePulse-systeem een machine met een doorzet van 600 liter per uur, waarbij de producent zelf nog een toevoer voor warm en koud water, schoonmaaktanks en een afvulsysteem moest verzorgen.

Vraag naar kleinere lijn

Het bedrijf kreeg veel aanvragen voor het (tijdelijk) neerzetten van een kleine, geïntegreerde productielijn. PurePulse 350L is compleet geïntegreerd waarbij alleen elektriciteit, water en voldoende ruimte nodig is. Nu gaat het om een doorzet van 350 liter per uur.

Cool Wave Processing kan het systeem ook terugkopen als de producent in een later stadium overstapt naar een groter systeem van 600, 1250 of 2000 liter per uur. “Met dit instapmodel verlagen we de drempel”, stelt Wouter de Heij, directeur van Cool Wave Processing.

'Risico beperkt'

“Door klein te beginnen en daarna op te schalen blijft het risico voor producenten beperkt. Daarnaast is het PurePulse-systeem in vergelijking tot het instapmodel van de HPP-technologie 3 tot 4 keer goedkoper in investeringskosten”, aldus De Hey.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?