Voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, laten de exposanten op Food Technology zien. De komende weken vertellen exposanten aan EVMI wat ze meenemen naar de beursvloer.

Op het gebied van automatisering loopt de voedingsindustrie nog achter. Dit komt door de complexiteit van producten en processen en de huidige uitdagingen. De wereldbevolking groeit en de vraag naar voedsel neemt toe. Daartegenover staat dat de arbeidstekorten toenemen en de capaciteit in de industrie afneemt. Hierdoor wordt de noodzaak om te automatiseren groter.

QING lanceert een nieuwe aanpak om automatiseren voor voedselproducenten mogelijk én makkelijker te maken. Dit doen ze samen met de expertise van Stäubli op gebied van robotics en hygiëne en met de schaalbare AI-platform van Robovision.
Met de nieuwe robotopstelling met AI-integratie wordt de haalbaarheid van een automatiseringsvraagstuk getoetst. Hiermee wordt het mogelijk om een product – ongeacht de veranderingen in het product of omgeving – te bewerken of te verplaatsen. De handelingsflexibiliteit van de robot wordt gecombineerd met het denkvermogen van deep learning. Dit opent de deur naar het automatiseren van een scala aan werkzaamheden die momenteel nog enkel door mensen uitgevoerd worden.

De robotopstelling kan verschillende handelingen toetsen: het inpakken en nauwkeurig sorteren van producten, stapelen van verpakkingen en kwaliteitscontroles uitvoeren. Met deze aanpak worden automatiseringsvraagstukken uitgedaagd. Vervolgens wordt er een compleet haalbaarheidsplan opgeleverd en alle risico’s zijn inzichtelijk gemaakt.

QING vind je op standnummer F102

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?