Robot met volgtechnologie

6 juni 2024 Piaggio Fast Forward (PFF)
Piaggio Fast Forward (PFF) heeft Kilo gelanceerd, een robot met slimme volgtechnologie die helpt bij het verwerken en verplaatsen van zware materialen, waardoor het risico op letsels vermindert.

Als onderdeel van het moderniseringsproject in de productiefaciliteit in Mandello del Lario, heeft de Piaggio Group plannen om de Kilo-robot te integreren in de nieuwe productielijnen van Moto Guzzi om het personeel te ondersteunen bij hun werkzaamheden, zoals het verplaatsen van zware materialen. Vervolgens zal Kilo worden geïntroduceerd in de andere productiefaciliteiten van de groep in Italië, India, Vietnam en Indonesië.

Het markeert de eerste implementatie van PFF’s eigen 'Travel on Known Paths' autonome gedragssoftware en biedt medewerkers een innovatief werktuig met de mogelijkheid om hen te volgen of zelfstandig te bewegen. Kilo heeft een laadvermogen tot 130 kg en maakt gebruik van 4D-radarbeeld en innovatieve sensoren om de bestuurder te volgen, autonoom te bewegen en meer dan honderd vooraf ingestelde paden te volgen.

Altijd op de hoogte blijven?