De Rotterdamse locatie van SVO vakopleiding food verhuist van de Schiekade naar de Markthal. De bekende Rotterdamse trekpleister moet een meer inspirerende omgeving zijn voor de studenten.

De verschillende Rotterdamse opleidingen van SVO verhuizen in het najaar naar de nieuwe locatie in de Markthal, waaronder mbo-fastserviceopleidingen. Ook studenten van de voltijds mbo-opleiding Generation Food gaan hier lessen volgen.

Markthal

SVO ziet de markthal als een inspirerende omgeving waar studenten meteen de foodwereld in stappen. Ook zouden verschillende opleidingen er meer aansluiting kunnen vinden op de praktijk, volgens onderwijsmanager Rinus de Rijder. ‘In de Markthal komt de hele foodwereld samen. Hier vind je de nieuwste producten en trends op het gebied van food. Rotterdammers en bezoekers komen hier voor de ultieme foodbeleving. Onze studenten biedt dit volop kansen om te leren, nog creatiever te gaan denken en inspiratie op te doen. Vanuit de klas stappen ze zo de wereld van food binnen.’

SVO is een landelijke opleider die mbo-opleidingen verzorgt voor vakmensen in de foodsector. Onlangs maakte de organisatie bekend dat hun samenwerking met Gilde-BT/OVD Opleidingen voor vijf jaar is verlengd.

Altijd op de hoogte blijven?