Rotterdamse studenten aan de slag voor foodbedrijven op Fruit Logistica 2018

9 februari 2018

lores-Groepsfoto_FruitLogistica2018-300x226 Groepsfoto

Op de Fruit Logistica in Berlijn zijn 50 studenten van onderwijsinstellingen uit de Rotterdamse regio actief voor foodbedrijven. Tijdens deze internationale beurs voeren de studenten diverse opdrachten voor en namens foodbedrijven uit, zoals markt- en concurrentieonderzoek en het verzorgen van hospitality op stands.

In het kader van de samenwerking 'Food for the Future' organiseert Rotterdam Food Cluster deze studiereis naar Berlijn. Het doel is studenten kennis te laten maken met de foodsector en te enthousiasmeren voor een carrière in deze sector. Dankzij bedrijven als Berg Hortimotive, Siemens, Koppert Cress, Dex Groep, Havenbedrijf Rotterdam, Bom Group, Nature's Pride, Koppert Biological Systems, The Greenery, Westland Marketing en GroentenFruit Huis zijn er circa 50 stageplaatsen gerealiseerd.

Food for the Future

Rotterdam Food Cluster is een initiatief van gemeente Rotterdam. Het cluster wil samen met het bedrijfsleven en kennis- en opleidingsinstituten het innovatievermogen van de regionale foodsector stimuleren en de nieuwe generatie op de toekomst voorbereiden.

Daarom zijn Albeda, Erasmus Universiteit Rotterdam, Greenport, INholland, Hogeschool Rotterdam, Lentiz onderwijsgroep, STC, Wageningen University & Research, het Wellantcollege en Zadkine in 2016 met de gemeente en het bedrijfsleven daarom een samenwerking aangegaan voor de toekomst van het onderwijs in de foodsector van regio Rotterdam: ‘Food for the Future’. Met deze samenwerking zorgt regio Rotterdam voor onderwijs dat aansluit op de snel veranderende arbeidsbehoeftes van de foodsector.

Altijd op de hoogte blijven?