Royal Cosun verkoopt SVZ

24 juli 2023 Redactie Food Cosun

De internationale agrifoodcoöperatie Royal Cosun wil meer focus in de portfolio en heeft daarom besloten om SVZ, producent van fruit en groente-ingrediënten, te verkopen. Onlangs bereikte Cosun hierover overeenstemming met de Döhler Group.

De transactie is volgens Cosun in lijn met de strategische prioriteiten van de agrarische coöperatie en en de eerder aangekondigde partnershipstrategie voor SVZ. “Met de Döhler Group heeft Cosun voor SVZ een goede partner gevonden die, voortbouwend op de uitstekende ontwikkeling in de afgelopen jaren, een impuls kan geven aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf en haar medewerkers”, aldus Cosun.

Verkoop SVZ

Met deze transactie brengt Cosun meer focus in de portfolio en zet in op verdere versnelling op de vier groeigebieden zoals vastgelegd in de Unlock 25 strategie. Vanuit een sterke positie in akkergebouwgewassen en co-producten richt Cosun zich op winstgevende groei, een duurzame keten en een toekomstbestendig rendement.

Cosun heeft advies over de overname advies gevraagd aan de Ondernemingsraad en de de transactie moet ook nog goedkeuring krijgen van de Nederlandse mededingingsautoriteit. Cosun verwacht de verkoop van SVZ op 31 augustus 2023 af te ronden.

Royal Cosun

Royal Cosun is een internationale agrarische coöperatie met 8.400 leden-akkerbouwers. De coöperatie produceert plantaardige voeding en voedingsingrediënten voor mens en dier,  biobased non-food toepassingen en duurzame energie. De businessgroepen Aviko, Cosun Beet Company, Duynie Group, Sensus en SVZ zijn samen met business units Cosun Protein en Cosun Biobased Experts onderdeel van Cosun. In totaal werken 4.500 medewerkers aan de ontwikkeling en productie van plant-based oplossingen. In 2022 realiseerde Cosun een jaaromzet van ruim 3 miljard euro.

Altijd op de hoogte blijven?