Samenwerking New Motion en OrangeCapital

12 juni 2024 Aad van Vliet
New Motion, specialist in RVS transport- en handlingsystemen voor de voedingsmiddelenindustrie, gaat een partnerschap aan met investeerder OrangeCapital. New Motion ziet de samenwerking als een springplank voor snellere groei en innovatie.

New Motion uit Middelburg heeft circa 25 werknemers en werd opgericht in 2004. Sindsdien heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in duurzame RVS transport- en handlingsystemen specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. “Met zowel gestandaardiseerde modules als maatwerkcomponenten draagt het bedrijf bij aan de continue verbetering van de efficiëntie van de productieprocessen van zijn klanten.” Het Zeeuwse bedrijf werkt samen met andere machinebouwers en ook rechtstreeks met voedselproducenten om in samenwerking complete productielijnen te ontwerpen, fabriceren en in te richten.

Samenwerking OrangeCapital

Om groei te sturen en huidige capaciteitsuitdagingen aan te pakken, nam Peter Vermunt, eigenaar van New Motion, overnameadviseur Marktlink in de arm. Samen zochten zij naar een geschikte strategische samenwerkingspartner die gevonden is in OrangeCapital. OrangeCapital uit Veenendaal is een investeerder in Nederlandse ondernemingen en richt zich op partnerships. “Door deze samenwerking wordt de basis gelegd voor een ambitieuze groeistrategie. Deze strategie zal zich richten op autonome groei en gerichte overnames binnen een buy-and-build kader.”

Vermunt over de transactie: "De machineindustrie levert een aanzienlijke bijdrage aan de Nederlandse economie en staat aan de vooravond van robuuste groei. Mede ingegeven door een lastige arbeidsmarkt in onze regio, is het voor ons een uitdaging om de productiecapaciteit te verhogen. De samenwerking met OrangeCapital dient als springplank voor snellere groei en innovatie. Als strategisch partner vergroot OrangeCapital de mogelijkheden om de volgende stappen te kunnen zetten en onze groeiambities te versnellen."

Groeimogelijkheden

Robbert van Rooij, Partner van OrangeCapital over de samenwerking: “Onze interesse in New Motion komt voort uit het marktpotentieel dat wij in New Motion zien en het vertrouwen dat wij hebben in Vermunt als ondernemer. Via Marktlink zijn wij met New Motion in contact gekomen, en er was direct een klik en een gedeelde visie. Wij kijken ernaar uit om samen met New Motion geschikte overnamekandidaten binnen de markt te identificeren en te benaderen en om goed te kijken welke autonome groeimogelijkheden we nog kunnen realiseren samen met New Motion.” 

Altijd op de hoogte blijven?