Samenwerking voor afweer zuigeling

6 januari 2012

UTRECHT - Mead Johnson Nutrition en feedproductent Trouw Nutrition Nederland gaan nieuwe voedingsconcepten en -producten ontwikkelen om het immuunsysteem van zuigelingen en jonge dieren te ondersteunen.

Het onderzoeksproject ‘ImmunoForce’ combineert wetenschappelijke en producttechnische kennis, om voedingsproducten te ontwikkelen die de gezondheid bevorderen, meldt De Molenaar. Hiervoor bestaat volgens de partners een grote markt.

Voor minder antibiotica
Met het onderzoek en daarna de ontwikkeling van voedingsspecialiteiten kan de afweer en immuniteit bij jonge kinderen en dieren worden ondersteund. Dit kan mogelijk leiden tot een verminderd gebruik van antibiotica.

In dit project zitten kennisinstellingen en bedrijven die actief zijn binnen Food Valley en Health Valley in de provincie Gelderland.

Europese subsidie
De samenwerkende partners Trouw Nutrition Nederland, Mead Johnson Nutrition, Wageningen Universiteit, Universiteit Utrecht, UMCN Sint Radboud en Nizo food research ontvangen voor het project ruim 2,6 miljoen euro subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de provincie Gelderland en het Rijk.

Daarnaast investeren de partners zelf 2,6 miljoen euro in onderzoek en productontwikkeling.

Lees ook:
Vetcampagne op consultatiebureau (4 januari 2012)

Mead Johnson vrijgepleit van infectie baby's (3 januari 2012)

Voeding baby bepaalt latere gezondheid (8 juni 2011)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over babyvoeding

Altijd op de hoogte blijven?