Sapfabriek komt met Boost your Granny

26 augustus 2008

EDE - De Sapfabriek introduceert Boost your Granny. Dit nieuwe product bevat bessensap. Het Edense bedrijf wil elk jaar een nieuw sapje op de markt brengen.

Vorig jaar kwam het bedrijf, dat wordt gerund door leerlingen van ROC A12, met Boost your Body. Daarvan zijn inmiddels al zo’n 10.000 flesjes geproduceerd, meldt De Gelderlander.

Grootste afnemers zijn scholen. De sappen worden gemaakt in samenwerking met de producenten Friesland Foods, Campina en Heinz.

Leerproject
De Sapfabriek is een leerproject voor leerlingen van ROC A12. Ze krijgen les over machines en productieprocessen. De lessen worden niet op school, maar in de Sapfabriek gevolgd. De leerlingen zijn er verantwoordelijk voor het hele productieproces, inclusief het verhelpen van storingen.

Volgens het ROC krijgen behalve scholen ook steeds meer bedrijven en instellingen belangstelling voor de producten. Ze kunnen namelijk ook gebruikt worden als promotiemateriaal, waarbij de etiketten worden aangepast. Zo gaat Landgoed Hof van Twello Boost Your Body verkopen onder de naam Hofdrank.

Lees ook:
Refresco investeert in nieuwe lijnen (21 augustus 2008)

Innocent komt met geperst sap (15 augustus 2008)

Frissland brengt vers fruitsap op de markt (21 maart 2008) 

Sapfabriek laat leerlingen ervaring opdoen (15 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over vruchtensap

Altijd op de hoogte blijven?