Sial Paris 2024: ‘plezier en energie staan centraal’

12 juni 2024 SIAL Paris
Van zaterdag 19 oktober tot en met woensdag 23 oktober vindt Sial Paris 2024 plaats. In aanloop naar de zestigste editie van deze internationale vakbeurs voor de voedingsmiddelenbranche maakt de organisatie meer bekend over het programma.

Sial Paris brengt professionals van over de hele wereld bij elkaar om de laatste ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie te bespreken. De beurs vormt een ontmoetingsplaats en netwerkevenement waar bedrijven kennis kunnen delen, nieuwe inzichten kunnen opdoen en connecties kunnen maken. "In 2024 belooft Sial Paris met een speciaal programma een nog levendiger en inspirerender evenement te worden, waar plezier en energie centraal staan!"

Programma

De organisatie deelt meer over het programma van de vakbeurs. Zo organiseert de Sial Paris voor de eerste keer Summits. Dit nieuwe format biedt toekomstgerichte informatie geleverd door internationale sprekers. Afrika, deeptech, AI, toeleveringsketens en MVO worden tijdens deze conferenties verkend om hun impact te onderzoeken en na te denken over concrete oplossingen die ze kunnen bieden. 

Daarnaast lanceert Sial Paris ter ere van de zestigste verjaardag een nieuwe competitie. "De Sial for Change-competitie staat voor het promoten van toonaangevende MVO-strategieën, het stimuleren van collectieve acties en het omarmen van een positieve kijk op verandering. Deze prijs bekroont exposanten niet alleen voor hun producten en innovaties, maar ook voor hun algehele benadering van duurzaamheid. Naast producten en innovaties richt deze award zich op de algehele aanpak van de exposanten, die hun betrokkenheid aan de hand van een speciaal deelnamedossier moeten aantonen." 

Innovatie

In samenwerking met adviesbureau Protéines XTC organiseert de vakbeurs een wereldwijde hub voor foodinnovatie: de Sial Innovation. Elke twee jaar worden duizenden inzendingen geanalyseerd van exposanten van de vakbeurs, resulterend in een selectie van innovaties met twintig awards per sector (zuivelproducten, seafood, diepvriesproducten, foodservice, etc.). Deze selectie gemaakt door de Sial Innovation jury wordt gepresenteerd in de Sial Innovation beurszone. Bezoekers van de beurs kunnen voor het eerst producten uit de Sial Innovation selectie proeven in de Sial Taste ruimte.

Startups

Na de eerste editie in 2022, breidt Sial Startup uit met een grotere beursruimte. "Om de opkomende jonge talenten in de wereld van foodtech te verwelkomen, die de toekomst van ons voedsel opnieuw vormgeven." Startups krijgen er de kans om hun projecten te presenteren op het Sial Pitch-podium. "Dit helpt startups investeerders aan te trekken, hun activiteiten te bevorderen en hun groeipotentieel te tonen." Dit jaar zullen er voor het eerst ook projecten in de ontwikkelingsfase te zien zijn.

Prijzen

Naast een gevarieerd programma, introduceert Sial Paris vier nieuwe prijzen: de 60th Anniversary Award voor de ultieme innovatie onder alle winnaars, de Top 3 Countries Award voor de meest innovatieve landen, de Africa Award en de Concept Award voor vroege stadium innovaties. De Sial Innovation Grand Prizes Bronze, Silver en Gold worden onthuld tijdens een prijsuitreiking.

Meer informatie vind je op de website van SIAL Paris

Altijd op de hoogte blijven?