Smood maakt gezond finger food op Floriade

1 juni 2012

VENLO - 15 tuinbouwbedrijven en bedrijven in verwerkingstechniek presenteren samen de Smood Smart Food Factory op de Floriade.  Er worden 2 Smood-varianten gemaakt: Smood zoet en Smood hartig.

De Smood Smart Food Factory is een verwerkingslijn waarbij bezoekers zelf kunnen zien en proeven hoe Nederlandse groenten en fruit met innovatieve technieken verwerkt worden.

De fabriek maakt vers houdbaar en gezonde groenten en fruit makkelijker eetbaar. De ingrediënten worden in een kort productieproces gevormd tot kleine knapperige en luchtige producten. 

12 maanden houdbaar

De 2 smartfood producten voor ‘on the go’ bevatten geen toegevoegd zout, suikers, vetten of geur-, kleur- en smaakstoffen. Ze zijn 12 maanden houdbaar en verpakt om zo mee te nemen.

Bij Smood zoet worden aardbeien, frambozen blauwe bessen, bramen en vezelrijke granen verwerkt tot gezonde finger food met een krokante friszoete bite.

De hartige variant wordt gemaakt van tomaat, wortel en paddenstoel.

Smood gebruikt groenten, fruit en granen uit de regio. Na bewerking zijn ze wereldwijd goed te distribueren.

Belangstelling

Volgens de initiatiefnemers hebben diverse retailketens uit de hele wereld, maar ook diëtisten, voedingskundigen en sporters belangstelling voor de nieuwe vinding.

De Smood Smart Food Factory is te bezoeken op het Education & Innovation veld

De reacties van de bezoekers en proevers worden gebruikt om de producten nog verder te verbeteren.

Eerder gaf Smood tegen evmi.nl aan onder meer samen te werken met Weyers GmbH (agf) en Dinnissen (machines en verwerking).

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?