Na een staking van vier dagen, waarbij Cargill-medewerkers van vier Nederlandse fabrieken het werk stillegden, heeft de voedingsmiddelengigant een nieuw cao-voorstel gedaan. 88% stemde voor en de medewerkers hebben vrijdagmiddag 22 januari hun werk weer hervat. 

Vakbonden FNV en CNV eisten een loonsverhoging van 5% in 1 jaar tijd, maar de partijen zijn akkoord gegaan met een verhoging van 6%, verdeeld in twee stappen en verspreid over een periode van 2 jaar. De nieuwe cao gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 augustus 2020. "Maar de volledige inwilliging van de eis om het sociaal plan met 3 jaar te verlengen gaf voor velen de doorslag, omdat de nodige reorganisaties op de rol staan", zegt Jos Hendriks, FNV-bestuurder Voedingsindustrie in het persbericht van FNV. "88% stemde voor en daarmee is de staking voorbij."

De stakers haalden daarnaast een separate vijfjarigo cao Regeling Vervroegd Uittreden binnen. Deze gaat 1 januari 2021 en geldt voor alle cao-medewerkers. Ook ging Cargill akkoord met 100% doorbetaling van het salaris bij aanvullend geboorte- en adoptieverlof.

Altijd op de hoogte blijven?