Strike Two Summit geeft oplossingen voor een toekomstbestendige agrifood sector

12 september 2019

De eerste editie van Strike Two Summit vindt plaats op 19 en 20 september in Amsterdam. Dit evenement brengt professionals uit agrifood en technologie bij elkaar om de agrifoodsector toekomstbestendig te maken. Het doel is door middel van technologie verduurzaming te versnellen. 

Strike Two is een initiatief van het Ministerie van LNV en 15 andere partijen zoals Rabobank, Deloitte, IBM, Ahold Delhaize, Google, Unilever, FAO, Gemeente Amsterdam en ook de jonge boeren uit Nederland NAJK. Volgens een van de initiatiefnemers, The Fork, zijn er veel geschikte nieuwe technologieën, zoals blockchain, AI en IoT om uitdagingen in de agrifoodsector aan te pakken, maar worden deze nog te weinig gebruikt.

Het event is geen hackathon, er worden geen nieuwe oplossingen bedacht. Strike Two brengt de agrifoodsector, aan de hand van concrete cases, in contact met bestaande, marktklare oplossingen voor actuele uitdagingen. Deelnemers uit het hele agrifood ecosysteem maken samen innovation roadmaps die ervoor moeten zorgen dat verduurzaming sneller gaat. Strike Two is meer dan een serie van evenementen: het is een beweging die het ecosysteem van boer tot consument verbindt op concrete uitdagingen en staat open voor iedereen die de toekomst nu wil bouwen.

Er zijn drie kernuitdagingen waar Strike Two zich op richt:consumentenvertrouwen, boereninkomen en duurzaam ketenmanagement

Het consumentenvertrouwen in eten gaat achteruit, niet alleen in Nederland: één op de drie wereldburgers vertrouwt zijn voedsel niet meer. Transparantie en zelfcontrole, ondersteund door technologie, gaan consumenten helpen om te kopen wat ze willen. Het tweede thema, boereninkomen, richt zich op het vergroten van de innovatiekracht van de boer. Ketenmanagement moet vraag en aanbod op een duurzame en circulaire manier verbinden.

Altijd op de hoogte blijven?