Tavola verplaatst naar september 2020 vanwege coronavirus

5 maart 2020

De internationale vakbeurs Tavola wordt verplaats naar september 2020. De organisatie nam dit besluit nadat zij signalen kregen dat veel mensen niet komen vanwege het coronavirus. De beurs vindt nu plaats op 13, 14 en 15 september in Kortrijk Xpo.

Het verplaatsen van de beurs gebeurt niet op last van de Belgische overheid en FOD Volksgezondheid. In België zijn geen beperkingen of maatregelen opgelegd voor het doorgaan van beurzen en manifestaties. De organisatie heeft het besluit zelf genomen vanwege het internationale karakter van de beurs. Sinds deze week ontving de organisatie meldingen van zowel retailaankopers, aankoopgroeperingen als detaillanten dat zij de beurs in maart niet  zullen/mogen bezoeken. Een beslissing en richtlijn die hen wordt opgelegd vanuit de directies/hoofdkantoren van hun organisatie. Dit geldt ook voor een groot deel van de buitenlandse exposanten.

Daarom heeft de organisatie besloten om Tavola te verplaatsen naar 13, 14 en 15 september. De opzet van de beurs blijft hetzelfde, alleen de datum verandert. De organisatie laat weten dat de deelname van exposanten automatisch en identiek wordt overgezet naar de nieuwe datum

"Deze beslissing werd uiteraard niet lichtzinnig genomen en is een moeilijke beslissing geweest. Maar de medewerkers van het Tavola-team zijn optimisten: ze willen de extra 6 maand graag gebruiken om de editie 2020 nóg sterker neer te zetten straks!  We geloven er sterk in dit te kunnen realiseren zodat alle exposanten en bezoekers in september opnieuw fantastische business kunnen doen en zodat Tavola de topkwaliteit kan bieden die de foodsector van ons gewoon is!", zo laat de organisatie weten in een persbericht.

Tavola is een beurs voor fijne en verse voeding. De beurs wordt elke twee jaar gehouden in Kortrijk. Voorafgaand aan de beurs vindt de uitreiking van de Gouden Tavola's plaats. Deze gaan naar de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen. Bekijk hier de winnaars van 2020.

Altijd op de hoogte blijven?