Ton van Veen volgt Frits van Eerd op als CEO van Jumbo

7 maart 2023 Redactie Food

Ton van Veen is per 6 maart benoemd tot CEO van Jumbo. Voormalig CEO Frits van Eerd keert niet terug in de functie. Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. Zij volgt hiermee haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die december vorig jaar is overleden. Vanuit haar nieuwe rol werkt zij samen met de andere commissarissen en Van Veen aan de verdere groei van Jumbo.

Ton van Veen werkt sinds 2004 bij Jumbo en geeft als gedelegeerd commissaris sinds oktober 2022 leiding aan het directieteam. Colette Cloosterman-van Eerd: “Wij zijn verheugd dat Ton Frits wil opvolgen als CEO. Ton biedt Jumbo de continuïteit en stabiliteit die het in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft. Hij kent als geen ander onze familiewaarden en snapt hoe Jumbo oorspronkelijk bedoeld is. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ons familiebedrijf naar een nieuwe generatie kan leiden. Ik zie er naar uit om de komende jaren vanuit onze nieuwe rollen met hem samen te werken.”

Frits van Eerd deed in september 2022 een tijdelijke stap terug omdat hij onderdeel is van een onderzoek van het Openbaar Ministerie naar een witwaszaak. Dit onderzoek is door het OM nog niet afgerond. Frits is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek, niet meer wil terugkeren als CEO van Jumbo. Hij gaat de komende jaren de op te richten family holding van de familie Van Eerd vormgeven. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo.

Altijd op de hoogte blijven?