Top 3 artikelen EVMI april 2024

1 mei 2024 Pixabay
Nederlanders verwachten inzet van foodbedrijven in de eiwittransitie, Het MES snijdt bij Hessing Venlo aan twee kanten en 3D-foodproducten voor mensen met kauw- en slikproblemen. Wat waren de afgelopen maand de meest gelezen artikelen op EVMI? Dit is de top drie van april 2024.

1. Eiwittransitie: Nederlanders verwachten inzet van foodbedrijven

De meeste Nederlanders staan positief tegenover de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon. Zij verwachten dat supermarkten, cateraars en voedselfabrikanten hiervoor stappen ondernemen, zoals het goedkoper maken van plantaardige producten en het vervangen van dierlijke ingrediënten door plantaardige. 

Naar het artikel

2. Het MES snijdt bij Hessing Venlo aan twee kanten

Strengere eisen aan de veiligheid en hygiëne bij grootschalige productie; stijgende inkoopkosten en de noodzaak om kosteneffectief te opereren: voor deze belangrijke vraagstukken zag Hessing Supervers zich geplaatst. Het antwoord: een versfabriek in Greenport Venlo. 

Naar het artikel

3. 3D-foodproducten voor mensen met kauw- en slikproblemen

Gastronology 3D Food Works is gestart met de industriële productie van 3D-geprinte foodproducten voor mensen met kauw- en slikproblemen. De producten zullen onder de naam Dysphalicious op de markt gebracht worden en de eerste productiebatches gaan naar zorginstellingen en ziekenhuizen. 

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?