
1. Geheimen van een etiket
"Als consument hebben we het recht om te weten wat er in ons voedsel zit en waar het vandaan komt. Deze transparantie wordt vervuld door etiketinformatie op voedselproducten, een essentieel instrument dat ons in staat stelt om weloverwogen keuzes te maken over wat we consumeren. Maar wat er achter een correct voedseletiket schuilgaat, is voor velen onbekend." Isabel Widdershoven, Ettiketeringsspecialist Normec Foodcare, vertelt er meer over.
2. Risico’s van verborgen ruimtes onder controle houden
In dit vijfde deel van de reeks ‘hygiënische ontwerpmaatregelen’ richt Hans van der Steen van HDN zich op de invloed van aan- en langsstromen, die een cruciale rol spelen bij het voorkomen van moeilijk te reinigen dode ruimtes in leidingsystemen en apparatuur.
3. Nieuwe installatie voor duurzame erwtenteelt
Arvesta bouwt in het Belgische Mettet een nieuwe eiwitinstallatie, die in november in bedrijf gaat. Hiermee zet het landbouwbedrijf een belangrijke stap richting duurzame eiwitproductie uit lokaal geteelde gele erwten.