
1. Visie 2025: Wat verwachten experts voor de voedingsindustrie?
De voedingsindustrie staat voor tal van veranderingen. Innovatie, duurzaamheid en personeelstekorten zijn verschillende uitdagingen voor de voedingsindustrie. Van nieuwe duurzaamheidsregels tot de opkomst van technologische innovaties. Experts in de voedingsbranche blikken terug op het afgelopen jaar en delen hun inzichten over hoe bedrijven zich in 2025 kunnen voorbereiden.
2. Foodmachines anno 2024
Met standplaats Urk heeft IB Food-Machines logischerwijs veel afnemers in de visbranche. Maar ook vleesverwerkers weten het bedrijf te vinden. De machines van het bedrijf zijn niet alleen interessant voor grote foodfabrikanten, maar (sommige) ook voor detaillisten.
3. Hoe gebruikt Unilever AI in de ijsproductie?
De voedingsindustrie evolueert in een razendsnel tempo, en innovatie is de sleutel tot succes. Unilever, een van de grootste spelers in de ijsmarkt, zet kunstmatige intelligentie (AI) in om zijn supply chain efficiënter, duurzamer en winstgevender te maken. Dit biedt inspirerende inzichten voor professionals in de ijs- en voedingsmiddelenindustrie die willen begrijpen hoe technologie de sector transformeert.
Nieuwsbrief EVMI
Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws in je mailbox.
4. PAN-NL lanceert PesticidenEetwijzer
Pesticide Action Network Netherlands (PAN-NL ) lanceerde 23 januari de PesticidenEetwijzer. Met deze online tool wil PAN-NL de Nederlandse consument inzicht geven in de gemiddelde vervuiling van groente en fruit.
5. Efficiëntie en gezondheid op de werkvloer
Bij Texelse Bierbrouwerij worden sinds 1999 prijswinnende speciaalbieren gebrouwen. Bij het proces van brouwen en verzendklaar maken van de bieren wordt op verschillende afdelingen fysiek zwaar werk gedaan.