1. Risico’s van verborgen ruimtes onder controle houden
In dit vijfde deel van de reeks ‘hygiënische ontwerpmaatregelen’ richt Hans van der Steen van HDN zich op de invloed van aan- en langsstromen, die een cruciale rol spelen bij het voorkomen van moeilijk te reinigen dode ruimtes in leidingsystemen en apparatuur.
2. Robot rolt roomhoorns
Bij Smilde Bakery in Edam, ook bekend als Pruvé, worden halffabricaten gemaakt. Veelal zeer arbeidsintensief werk dat vraagt om vele handen. Of een hoge mate van automatisering. Of een combinatie van beide. We mogen een kijkje nemen achter de schermen.
Nieuwsbrief EVMI
Wil je in 2025 geen nieuws missen van EVMI? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws en achtergrondartikelen in je mailbox
3. ‘Ik zie een enorme toegevoegde waarde van Good Manufacturing Practice’
Binnen de voedingsindustrie leeft Good Manufacturing Practice nog onvoldoende, maar sinds 2006 is het toch echt wetgeving die bedrijven ook veel voordelen kan bieden. “Het doel van Good Manufacturing Practice (GMP) is om te borgen dat voedingsmiddelen consistent worden geproduceerd en gecontroleerd volgens kwaliteitsnormen die geschikt zijn voor het bestemde gebruik.”
4. ‘Slechts één jongere voor vier pensionado’s’
De krapte op de arbeidsmarkt is een groot probleem voor de levensmiddelenindustrie. En dit gaat in de toekomst alleen maar verder toenemen. Voor elke vier krachten die de komende jaren met pensioen gaan, is er slechts één mbo’er beschikbaar. Reden voor de Food Innovation Academy (FIA) om een kennisontbijt over dit onderwerp te organiseren.
5. Robots moeten kunnen reageren op hun omgeving
We moeten meer doen met minder mensen én het werk van die mensen minder zwaar of saai maken. Naast automatiseren gaan we ook steeds meer robotiseren. Paul Goethals van Wageningen University & Research praat ons bij.