TOP ondersteunt procesontwikkeling in de foodsector

16 maart 2018

Het grote tekort aan hoog opgeleid technisch personeel raakt ook het mkb in de levensmiddelensector. TOP bv uit Wageningen geeft daarom de dienstverlening in procesontwikkeling meer aandacht. Ontwikkeling en realisering van bijvoorbeeld nieuwe proceslijnen wordt zo beter bereikbaar voor het mkb.

Het grote tekort aan hoog opgeleid personeel heeft een remmende werking op de innovatiekracht van het midden- en kleinbedrijf in de levensmiddelenindustrie. De vraag naar geschikt technisch personeel overstijgt ruim het aanbod, waardoor de benodigde medewerkers niet alleen lastig te vinden zijn, maar vaak ook nauwelijks betaalbaar zijn voor kleinere ondernemingen. Daar staat tegenover dat het mkb hoog technisch geschoold personeel vaak niet voor langere tijd op fulltime basis nodig heeft. De kennis is vaak vooral nodig bij grotere veranderingen, zoals bij de invoering van een nieuwe proceslijn.

TOP bv heeft voldoende ervaren process engineers en werktuigbouwkundigen in dienst die beschikken over gewenste technische kennis. Daarmee is de dienstverlener een geschikte partner voor bedrijven die een nieuwe proceslijn neer willen zetten of custom-made machines willen ontwikkelen en realiseren. Op de Anuga FoodTec, 20 tot en met 23 maart in Keulen, presenteert TOP de mogelijkheden voor het mkb aan de bezoekers van de vakbeurs.

Altijd op de hoogte blijven?