Transportbanden voor het MKB van Mettler-Toledo

7 mei 2024 Mettler Toledo
Mettler-Toledo, leverancier van precisie-instrumenten voor de industrie, laboratoria en retail, ontwerpt betaalbare transportbanden voor het MKB. Deze nieuwe transportbanden zijn geschikt voor kwaliteitsinspectie-oplossingen voor kleine tot middelgrote voedselproducenten.

Mettler-Toledo Productinspectie, gespecialiseerd in productinspectie-oplossingen, introduceert de EC-serie transportbanden die zijn ontworpen om aan de behoeften van producenten van kleine en middelgrote voedingsmiddelen te voldoen. 

De EC-serie transportbanden worden geïntegreerd met de M30 R-serie metaaldetectoren voor een betrouwbare inspectieoplossing tegen een betaalbare prijs voor kleine en medium verpakte producten in standaard productieomgevingen. De geïntegreerde metaaldetectiesystemen zijn ideaal voor de inspectie van allerlei natte en droge toepassingen, zoals vlees, brood, banket, zoetwaren, kant-en-klaarmaaltijden en snacks.

Vereenvoudigde integratie in productielijn

De vereenvoudigde specificaties van de EC-serie transportbanden omvatten een reeks opties die de integratie in de productielijn vereenvoudigen en ook aan de BRCGS-vereisten voldoen. De standaardcomponenten zijn gespecificeerd voor betrouwbaarheid en onderhoudsgemak voor een maximale uptime en productiviteit. Het modulaire bandontwerp met beschermingsklasse IP65 en de gestroomlijnde functies zijn bijvoorbeeld ideaal voor een eenvoudige reiniging, snel onderhoud en minder tussenkomst door de operator. De rapportagefuncties omvatten OPC UA, USB en connectiviteit met de ProdXTM-software van Mettler-Toledo voor een beter datamanagement en een efficiëntere traceerbaarheid.

Vraag van de markt

De nieuwe transportbanden werden door Mettler-Toledo ontwikkeld om aan de vraag van de markt te voldoen door klanten van innovatieve oplossingen te voorzien. Gezien de behoeften van het MKB, voldoen de nieuwe transportbanden aan strikte budget- en compliancevereisten, aangezien het belang om de stijgende kosten aan te pakken.

“De combinatie van een EC-serie transportband en een M30 R-serie metaaldetector is de perfecte inspectieoplossing voor kleine tot middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar een betaalbare kwaliteit en compliance,” aldus Ben Pimblett, Head of Market Management van Mettler-Toledo. "Onze nieuwe transportbanden zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk en voldoen aan allerlei verschillende productiebehoeften. Bovendien leveren ze een maximale uptime dankzij de snelle reinigings- en onderhoudsprocessen."

M30 R-serie en GC-serie transportbanden

De EC-serie is compatibel met drie van de M30 R-serie metaaldetectoren (M31R StandardLine, M33R PlusLine en M34R PlusLine), die allerlei verschillende metalen identificeren, zowel magnetisch als niet-magnetisch, inclusief alle soorten ferro, non-ferro, roestvrijstaal en aluminium.

Behalve de EC-serie transportbanden biedt Mettler-Toledo ook de GC-serie transportbanden die geschikt zijn voor grotere producten en productieomgevingen met een hoge doorvoer. Beide transportbanden kunnen volledig worden geïntegreerd met de M30 R-serie metaaldetectoren die door Mettler-Toledo worden ontworpen, geleverd en onderhouden. Zo profiteren de klanten van één contactpunt en een naadloze ervaring, van aankoop tot onderhoud.

Meer informatie over de EC-serie transportbanden en andere productinspectie-oplossingen is te vinden op de website.

Altijd op de hoogte blijven?