Trending Topics in Food & Beverage tijdens vakbeurs World of Technology & Science

24 augustus 2018

De Nederlandse brancheorganisatie voor Laboratorium Technologie FHI besteedt tijdens de vakbeurs World of Technology & Science aandacht aan de Trending Topics in Food & Beverage. Op 4 oktober is het seminar Trending Topics in Food & Beverage. En op alle beursdagen kunnen bezoekers terecht bij het beursproject X-pedition Trending Topics in Food & Beverage met onderwerpen als pathogeen detectie, MOSH MOAH en NIR-spectroscopy. De vakbeurs World of Technology & Science vindt plaats van 2 tot en met 5 oktober.

Seminar Trending Topics in Food & Beverage

Voeding is al jaren een hot topic. Regelmatig verschijnen berichten in de media over gezonde voeding, voedselveiligheid en voedingsfraude. Nieuwe technologieën helpen in het lab om voeding beter en sneller te kunnen analyseren. Tijdens het seminar Trending Topics in Food & Beverage op donderdag 4 oktober komen diverse analysetechnieken voor voeding aan bod.

Er zijn meerdere sprekers, zoals Wim Broer van Nofalab. Hij presenteert een methode om glyfosaat en andere ionische verbindingen in voedsel, voer en water te analyseren in één LCMS-methode van slechts 15 minuten. Een andere spreker is Sebastian Säger van Laboratory Lommatzsch & Säger. Hij spreekt over de analyse van minerale oliën en synthetische koolwaterstoffen door HPLC-GC en GCxGC. Deze presentatie biedt een beter zicht op de grenzen en voordelen van de routinemethode voor MOSH / MOAH. Ruud Peters van RIKILT bespreekt een aantal van geavanceerde analytische technieken om nanomateriaal te detecteren.

X-pedition Trending Topics in Food & Beverage

Gedurende de hele beurs kunnen bezoekers de X-pedition Trending Topics in Food & Beverage volgen. Deze toer leidt langs zes deelnemende bedrijven die ieder een interactieve demonstratie verzorgen. De X-pedition biedt informatie over onder meer NMR-analyzers, SPE, pathogeendetectie en NIR-spectroscopy.

In de X-pedition geeft Salm en Kipp een demonstratie van de MQC+ NMR-analyzer van Oxford Instruments. PerkinElmer laat een Spectrum Two N FT-NIR-spectrometersysteem op de stand zien. Gilson toont de analyse van kleuradditieven in voeding via SPE. Op de stand van Beckman Coulter is een demonstratie van de LS 13 320 XR. Op de stand van JSB wordt uitleg gegeven over analysemethodes met onder andere HPLC-GC-FID en  GCxGC-MS voor het kwantificeren en kwalificeren van verschillende co-eluerende koolwaterstofverontreinigingen.

World of Technology & Science

De vakbeurs World of Technology & Science vindt plaats van 2 tot en met 5 oktober. WoTS bestaat uit vijf generieke titels: World of Automation, World of Laboratory, World of Motion & Drives, World of Electronics en Industrial Processing.

Altijd op de hoogte blijven?