Twintig jaar EVMI

2019 is voor EVMI een bijzonder jaar: het platform voor de voedingsmiddelenindustrie viert namelijk zijn twintigjarige jubileum. We pakken dan ook groots uit, met een totaal vernieuwd magazine en een nieuwe website.
In zijn twintigjarige bestaan is EVMI meerdere keren van uitgever gewisseld en hebben verschillende redacteuren hun visie aan het platform bijgedragen. Ook de voedingsmiddelenindustrie is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Dat was reden voor ons om in ons jubileumjaar met hernieuwde focus naar EVMI te kijken en met een sterker concept te komen.
EVMI heeft niet alleen een nieuwe look en een nieuwe redactie, ook aan de inhoud hebben we een hoop gesleuteld. Daarbij gaat het niveau iets omhoog, om ook het management beter te informeren over relevante ontwikkelingen. Om consequent de belangrijke segmenten van ons brede lezerspubliek te bedienen, zijn de artikelen in het nieuwe EVMI verdeeld in drie katernen. In het katern Food Innovation behandelen we de nieuwste innovaties op het gebied van productontwikkeling in de voedingssector, waarbinnen duurzaamheid en gezondheid steeds belangrijker pijlers worden. Het katern Management geeft achtergrond en advies over bijvoorbeeld ontwikkelingen in de branche, Europese regelgeving en innovaties op het gebied van digitalisering en ketenmanagement. In het katern Proces en Techniek, tenslotte, brengen we verhalen, nieuwigheden en adviezen over processen, hygiëne, verpakkingen en meer.
Daarnaast zijn we bezig het ‘ecosysteem’ rond EVMI uit te breiden. Niet langer presenteren we ons als een tijdschrift met een website en nieuwsbrief, maar als een kennisplatform. Onze ondertitel wordt dan ook ‘expertisecentrum voor de voedingsmiddelenindustrie’, wat de lading beter dekt en past bij onze nieuwe ambities om een prominente rol te spelen als kennisplatform in de voedingsmiddelensector.
De voedingsmiddelenindustrie staat anno 2019 voor grote uitdagingen die creatieve en innovatieve oplossingen behoeven. Wij hopen ook de komende twintig jaar de branche beter dan ooit te voorzien van duiding, advies en diepgaande, inspirerende verhalen uit deze sector die altijd in beweging is.