ROTTERDAM - Unilever wil haar productontwikkeling en R&D-activiteiten concentreren in zes Centres of Excellence. Deze onderzoekscentra worden verdeeld over Europa.
Unilever heeft aangekondigd dat het drastisch gaat snijden in het aantal research & development-vestigingen. Momenteel zijn er maar liefst 64. Dat aantal moet eind 2008 zijn teruggebracht tot 27.
Daarvan zijn zes grote centra met elk hun expertise: Dry Foods (Heilbronn, Duitsland), Liquid Foods (Poznan, Polen), Assembled Foods (Cisterna, Italië), Structured Emulsions (Vlaardingen, Nederland en Dijon, Frankrijk), Frozen Structured Emulsions (Colworth, VK en Caivano, Italië) en Drinks (Colworth, VK). Daarnaast blijven er 21 locaties over verspreid over heel Europa.
'Elk van deze Centres of Excellence zal zorgen voor
technische vaardigheden van wereldklasse die kunnen worden gebruikt voor mondiale, regionale en lokale
innovaties binnen alle categorieën', aldus het bedrijf.
'Bovendien zal de lokale aanpassing en implementatie van voedingsmiddeleninnovaties worden uitgevoerd door geconsolideerde landen- en fabrieksteams.'
Lees ook:
Unilever hakt in R&D (22 november 2006)
CNV: geen gedwongen ontslagen Unilever R&D (22 november 2006)