Universiteitsfonds Wageningen kondigt Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award aan

7 juni 2022 Redactie Food

Het Universiteitsfonds Wageningen heeft een nieuwe, jaarlijks uit te reiken award aangekondigd: de Feike Sijbesma Sustainable Innovation Award. Dit is een stimuleringsprijs voor innovatieve ondernemers die zich richten op wereldwijde klimaat- en voedselzekerheidsvraagstukken en maximaal zeven jaar bezig zijn.

De prijs is mogelijk gemaakt door de DSM Brighter Living Foundation, in samenwerking met het Universiteitsfonds Wageningen en Wageningen University & Research. Feike Sijbesma, naamgever van de award, was van 2007 tot 2020 voorzitter van de raad van bestuur van Koninklijke DSM. “Hij transformeerde het bedrijf in die periode van een bulkchemiebedrijf tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf gericht op voeding, gezondheid en duurzaam leven. Duurzaamheid en innovatie waren hierin kernwaarden en vormen de basis van de strategie.”

De award biedt vernieuwende ondernemers met schaalbare oplossingen voor klimaatbestendige voedselsystemen een financiële impuls. Ondernemers die actief zijn op dit gebied en innovatieve oplossingen hebben waarmee zij een positieve impact op maatschappij en milieu kunnen maken, kunnen zich aanmelden voor de award. De winnende onderneming ontvangt een bedrag van 25.000 euro om in de onderneming te investeren. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2022.

Meer informatie op de website van WUR.

Altijd op de hoogte blijven?