Uticon onderdeel van Royal HaskoningDHV

1 juli 2024 Janita Sassen
Uticon, een ingenieursbureau dat zich richt op de voedingsmiddelenindustrie, gaat verder als onderdeel van Royal HaskoningDHV. Het bedrijf zegt met de overname meer kennis van Food & Beverage productiefaciliteiten en processen in huis te halen. “Klanten kunnen nu van a tot z worden ondersteund als het gaat om nieuwbouw of uitbreiding van hun fabrieken, van haalbaarheidsonderzoek tot en met implementatie.” 

"Wij zijn opgetogen dat we het Uticon team kunnen verwelkomen. De overname is de volgende stap in onze bestaande goede samenwerking op een groot aantal projecten. Samen kunnen wij onze klanten in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie een groter serviceaanbod leveren en verder groeien. In dit snelgroeiende marktsegment wordt onze groeicapaciteit beperkt door de krappe arbeidsmarkt. Met de overname kunnen we grote geïntegreerde projecten aan waar Engineering, Procurement en Construction Management (EPCM) samenkomen en verduurzaming centraal staat”, aldus Marije Hulshof, ceo van Royal HaskoningDHV. 

Groei creeëren

René de Roos, managing director van Uticon: "Ook voor ons is dit de volgende stap om groei te creëren. Door onze krachten te bundelen, krijgen we toegang tot internationale markten, andere klanten, diensten en locaties van Royal HaskoningDHV. Dit is goed voor onze klanten en geeft onze medewerkers nieuwe groei- en ontwikkelkansen. Een win-win op alle fronten."

Uticon heeft 85 medewerkers, het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven en het heeft daarnaast vestigingen in Wageningen, Bergen op Zoom en Gent, België. “Uticon heeft uitgebreide multidisciplinaire kennis op het gebied van engineering binnen de voedingsmiddelenindustrie. Deze kennis van Uticon is een aanvulling op de kennis en ervaring van Royal HaskoningDHV.”

Altijd op de hoogte blijven?