Vaisala lanceert serie optische inline procesrefractometers voor industriële vloeistofmetingen

16 februari 2023 Redactie Food

Vaisala lanceert een next-generation procesrefractometerplatform PolarisTM. De producten zijn ontworpen om industriële productieprocessen en productkwaliteit te optimaliseren, de productiviteit te verbeteren en hulpbronnen, energie en tijd te besparen in verschillende industrieën.

Met de lancering van de productfamilie Polaris Process Refractometer biedt Vaisala het modernste productplatform voor vloeistofmetingen. “We zijn verheugd om Vaisala Polaris te introduceren, waarin Vaisala's meet- en toepassingsexpertise, innovatieve technologie, toonaangevende meetmogelijkheden en in de branche bekende robuustheid samenkomen. Dit alles wordt versterkt door Vaisala's ultramoderne productiesysteem, dat toegevoegde waarde biedt aan klanten door middel van productkwaliteit en korte levertijden", zegt productmanager Jarkko Ruonala.

“De Polaris-productfamilie is ontworpen om naadloos, out-of-the-box, samen te werken met Vaisala's Indigo520-transmitters voor procesrefractometers. Door de Indigo-connectiviteit aan onze refractometerklanten te onthullen, brengen we meer keuzes binnen handbereik. Het combineren van vloeistof- en gasmeetmogelijkheden is wat het platform volkomen uniek maakt.”

Vaisala Polaris procesrefractometers

Vaisala's procesrefractometers worden gebruikt voor inline vloeistofconcentratiemetingen voor verschillende industrieën, installatieposities en toepassingen. De realtime meetgegevens die ze van het proces produceren, maken geavanceerde en nauwkeurige procescontrole mogelijk die het productieproces verbetert. Bijgevolg is dat met de verbeterde procesefficiëntie de energie en hulpbronnen minder worden gebruikt en de kwaliteit van het eindproduct verbetert, wat leidt tot minder afval en een betere productiviteit en opbrengst voor de klanten.

De procesrefractometer van Vaisala kan verschillende vloeistofconcentraties meten via de brekingsindex, inline en in realtime. Processen omvatten verdamping, destillatie, fermentatie, mengen, filtratie, kristallisatie, grensvlakdetectie, verdunning, extractie en meer.

Vaisala Polaris™ PR53AC Process Refractometer en Vaisala Polaris™ PR53AP Process Refractometer zijn ontworpen voor hygiënische toepassingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, de life science-industrie en voor OEM-klanten. Ze meten Brix- en andere concentraties inline nauwkeurig en in realtime.

Vaisala Polaris™ PR53GP Process Refractometer is voor de olie- en gas-, chemische, suiker- en zoetstoffenindustrie. Het meet concentraties van suikers, zuren, alkalische oplossingen, alcoholen, koolwaterstoffen, oplosmiddelen en in verschillende andere oplossingen.

Vaisala Polaris™ PR53GC Process Refractometer is geoptimaliseerd voor de chemische industrie, waar het concentraties van zuren, alkalische oplossingen, alcoholen, koolwaterstoffen, oplosmiddelen en diverse andere oplossingen meet.

In de pulp- en papierindustrie meet Vaisala Polaris™ PR53SD SAFE-DRIVE Process Refractometer de totale hoeveelheid opgeloste vaste stoffen en andere concentraties. Het unieke ontwerp van het retractorgereedschap en de isolatieklep zorgt voor de veiligheid van de operator tijdens het inbrengen en verwijderen van de sensor, wat kan worden gedaan zonder de leiding drukloos te maken.

Vaisala Polaris™ PR53W Process Refractometer meet zwavelzuur, zoutzuur (HCI), natriumhydroxide en andere agressieve chemicaliën direct inline in de chemische, metaal- en mijnbouwindustrie.

Vaisala Polaris™ PR53M Process Refractometer helpt de chemische en halfgeleiderindustrie bij het direct inline meten van zoutzuur (HCI), natriumhydroxide, natriumchloride, zwavelzuur en andere agressieve chemicaliën.

De Vaisala Indigo520-transmitter voor procesrefractometers maakt connectiviteit mogelijk met alle Indigo-producten, inclusief de vloeistof- en gasmetingen, voor parameters zoals temperatuur, relatieve vochtigheid, kooldioxide en verdampt waterstofperoxide. Indigo520-zender biedt ook gebruikersinterface en gegevensvisualisatie via aanraakscherm, gegevensregistratie, wascontrole, instellingen en service-updates.

Het Polaris-productassortiment is in de loop van 2023 wereldwijd verkrijgbaar.

Altijd op de hoogte blijven?