PRODUCT | SICK, wereldwijde producent van intelligente sensoren en sensorsystemen voor de industriële, logistieke en procesautomatisering, introduceert een veilige-afstandsensor voor object- en klifdetectie: de WTT12-S.

De WTT12-S is een sensor voor een veilige objectdetectie zowel in mobiele als in stationaire toepassingen. De veilige-afstandsensor kan worden ingezet op onder meer mobiele platforms zoals AGV’s en servicerobots. Dankzij lichtlooptijdmeting kunnen dan onder meer kliffen worden gedetecteerd, waardoor het platform bijvoorbeeld niet in een trapgat kan rijden. De sensor is ook geschikt voor veilige objectdetectie: hij detecteert binnenkomende pallets, machineonderdelen en werkstukken.

Laserstraal

De veilige-afstandsensor voldoet aan performance level c en SIL1. Met zijn precieze laserstraal detecteert hij objecten snel en betrouwbaar vanuit verschillende kijkhoeken. De sensor is bijzonder ongevoelig voor vreemd licht. Achtergrondreflecties, wisselende oppervlakken of diepzwarte objecten brengen hem niet van de wijs. Ook bij snelle bewegingen van machines of machinedelen zorgt de WTT12-S met zijn hoge schakelfrequentie voor een continue machinebeschikbaarheid. De sensor heeft een groot detectiebereik tot 2000 mm.

“De WTT12-S is eenvoudig in gebruik te nemen: sluit de sensor met een M12-stekker aan op de veiligheidscontroller, stel de parameters in via de teach-in knop en hij is klaar voor gebruik. Dankzij zijn compacte en robuuste Vistal behuizing kan de sensor in tal van applicaties worden gebruikt, zelfs in ruwe omgevingen. Zo draagt hij op alle vlakken bij aan efficiënte, veilige en productieve processen.”

Kerninformatie

  • Compacte veilige-afstandsensor met lichtlooptijdtechnologie voor object- en klifdetectie, gecertificeerd volgens IEC 61508 & ISO 13849 Performance Level c, SIL 1 (PLd is haalbaar met twee van deze sensoren).
  • Beschermt personen en machines dankzij veilige objectdetectie
  • Herkent bewegende objecten en kliffen, zelfs over grote afstanden – ideaal voor bijvoorbeeld mobiele platforms
  • Dankzij robuuste VISTAL® behuizing (isolatieklasse IP67) en vreemdlichtongevoeligheid ook inzetbaar in ongunstige omgevingscondities.
  • Grote schakelafstand: 150 mm tot 2000 mm
  • Modulerende veiligheidsuitgang – gaat manipulatie tegen.
  • Knop voor snelle teach-in.
  • Aan te sluiten op de veiligheidscontroller met een M12-stekker

 

Altijd op de hoogte blijven?