Vijf foodfestivals met één missie

29 augustus 2017

De bezoeker van een foodfestival van food knowledge voorzien. Dat is het doel van vijf Brabantse foodfestivals op 9 en 10 september. VERS Academy is aanwezig op deze festivals. Dit Brabantse samenwerkingsverband combineert serieuze discussies over voedsel en voedselproductie met cultuur, educatie, plezier, vermaak en lekker eten.

In vijf grote steden – Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg – treedt VERS Academy op als de leverancier van verdieping over vers, lokaal en gezond eten. Verschillende onderzoekers, wetenschappers en specialisten etaleren hun kennis over eten. Met lezingen, debatten, workshops, film en documentairevertoningen krijgt het publiek kennis over eten.

Vijf foodfestivals

Ieder festival presenteert VERS Academy een programma op maat. Daarnaast geven de festivals voorrang aan vers en lokaal. De festivals worden zoveel mogelijk open source en duurzaam geproduceerd.

In Eindhoven brengt het 'Dutch Chili Fest' op 10 september een ode aan de chilipeper. VERS Academy leert de bezoeker deze dag komen met insecten en ecologisch thuis-tuinieren.

'Cacao aan de Kade' is op 9 en 10 september. Dit festival viert het cacaoverleden en heden in Helmond. BIJ VERS Academy staat hier eerlijke handel centraal.

Het 'Food & Design Festival' onderzoekt de eetcultuur van de toekomst. Dit vindt plaats op 9 en 10 september in ’s-Hertogenbosch. Hier gaat VERS Academy in op de toekomst van het eten.

Op de Spoormarkt op 10 september in Tilburg eet de bezoeker wat de stad schaft. VERS Academy laat hier topchefs aan het woord.

En tot slot presenteert Fijnproevers & Smaakbarbaren guilty pleasures van eigen bodem. Dit foodfestival is op 9 en 10 september in Breda. De tegenstrijdigheden in ons eten staan hier centraal bij VERS Academy.

VERS Festivals

Altijd op de hoogte blijven?