Vion gaat werken met landen units

8 juni 2023 Vion

Voedingsmiddelenbedrijf Vion kondigt strategische transformaties aan. De eerste verandering betreft de oprichting van de twee landen units, Duitsland en de Benelux.

Vion gelooft dat de strategische veranderingen duurzame groei stimuleren, de ketenstrategie van Vion versnellen, innovatie bevorderen en de leidende positie van het bedrijf in de Europese voedingsmiddelenindustrie versterken.

Landen units

De eerste stap in het veranderingsproces is de oprichting van de twee landen units. Eén voor Duitsland en één voor de Benelux. Deze houden toezicht op de aankoop van vee, de activiteiten op locatie (slachten, uitbenen, verwerken, verpakken) en de verkoop van vlees. Met deze stap wil Vion de efficiëntie te vergroten en de banden tussen boeren en klanten op de thuismarkten aan te halen.

Nieuw Executive Committee

Om deze veranderingen in goede banen te leiden, is een nieuw Executive Committee gevormd. Met Ronald Lotgerink als CEO en Tjarda Klimp als Chief Financial Officer, bestaat het team verder uit Philippe Thomas, verantwoordelijk voor Duitsland, Leon Cuypers, verantwoordelijk voor de Benelux, Simon Morris, verantwoordelijk voor Food Service (over de landen heen), Mattijn Bak als Chief Transformation Officer en Binne Visser als Chief Human Resources Officer. Freek van den Eijnden wordt verantwoordelijk voor de nieuwe unit Ingredients en gaat ook de nieuwe functie Science and Sustainability (CSSO) opbouwen. Door alle delen van het dier te valoriseren met behulp van de Ingredients unit, toont Vion zijn betrokkenheid bij verantwoorde productie. Met nog meer focus op innovatie en duurzaamheid benadrukt het bedrijf zijn strategische doel om een nummer één duurzaam vleesbedrijf in Europa te worden.  

David De Camp, de huidige COO Beef, heeft besloten geen rol op zich te nemen in de nieuwe organisatie. Hij blijft COO Beef tot eind september 2023 en zal de komende periode strategische projecten ondersteunen.

Plannen Vion

De geplande veranderingen zijn onderwerp van gesprek met de ondernemingsraden van het bedrijf en worden in de komende maanden verder uitgewerkt. Vion is van plan de veranderingen vanaf het vierde kwartaal van 2023 door te voeren.

Bron: Vion

Altijd op de hoogte blijven?