Visuele inspectiesystemen maken kaasproductie efficiënter

7 maart 2023 redactie AutomationNL

De camera van het visuele inspectiesysteem (foto: Trivision).

De controle van kazen op schimmels en plasticrestanten gebeurt nu grotendeels met de hand. CheeseInspector van de Deense fabrikant TriVision is de eerste industriewaardige geautomatiseerde oplossing voor een efficiënte visuele inspectie van kaasblokken.

De visuele systemen in TriVision’s CheeseInspector®-assortiment bieden oplossingen voor uitdagingen waar veel kaasproducenten tegen aanlopen. De kaasblokken moeten in specifieke stadia op schimmel en plastic worden gecontroleerd, wat van cruciaal belang is om de kwaliteit van het product, de voedselveiligheid en de productie-efficiëntie te verzekeren.

Deze inspecties zijn vereist omdat voor de rijping of veroudering van heel wat kaasblokken de methode van folierijping wordt gebruikt, wat impliceert dat de kaas in folie wordt gewikkeld en zo wordt bewaard. De volgende stap is dan dat de kaas uit de folie wordt gehaald voor verdere verwerking, zo wordt hij bijvoorbeeld in plakken gesneden of geraspt. Op dat ogenblik moet de voor het bedrijf cruciale kwaliteitscontrole worden uitgevoerd.

Nu vooral handmatige inspectie

De CheeseInspector inspecteert automatisch het volledige oppervlak van zowel vierkante als ronde kazen. Producenten die kaasblokken afhandelen, vertrouwen sterk op de handmatige inspectie om te verzekeren dat er geen schimmel of plastic op het oppervlak van de kaasblokken voorkomt. Waarom? Omdat deze inspecties uitermate cruciaal zijn en omdat hiervoor eerder nog geen efficiënte geautomatiseerde oplossing bestond.

Jesper Bach, CEO van de Deense specialist in visuele inspectiesystemen: “Sinds automatisering en Industry 4.0 een centrale plaats hebben gekregen in de voedingsindustrie vragen kaasproducenten zich af hoe je op een efficiënte manier kan waarborgen dat de regels worden nageleefd. Bij iedere productielijn twee of zelfs drie medewerkers plaatsen om alle kaasblokken handmatig te inspecteren, is zeker niet efficiënt. Tot nu toe was dat echter noodzakelijk, er waren domweg geen betere alternatieven.”

TriVision zag deze uitdaging als een gat in de markt. “Sinds kort kunnen we hiervoor een assortiment visuele systemen aanbieden dat specifiek bestemd is voor de inspectie van kaasblokken en werkt op basis van onze visuele inspectietechnologie die zich al heeft bewezen in de voedingsindustrie”, aldus Bach.

De visuele inspectie van kazen zorgt voor een betrouwbare en efficiënte kwaliteitscontrole (foto: TriVision). Tekst gaat verder onder de foto.

Controle van ronde kazen (© TriVision)

Bedrijfsbescherming en kostendaling

Wanneer schimmelsporen niet worden gedetecteerd vóór verwijdering van de folie, kunnen de schimmels zich verspreiden, met kruisbesmetting tot gevolg. Daarnaast leidt tot een kostbare onderbreking van de productie omdat er grondig moet worden gereinigd. Mochten de met schimmels of plastic besmette kaasblokken of producten de fabriek verlaten, dan zijn er nog andere mogelijke gevolgen, zoals de voedselveiligheid die in gevaar komt, kosten voor recalls, boetes en verlies van klandizie.

De toegenomen eisen voor voedselveiligheid en veiligheid alsook het concurrentielandschap sporen kleinhandelaars en producenten ertoe aan om meteen te reageren bij ontvangst van kaasproducten die niet aan de regels voldoen.

Het CheeseInspector-assortiment pakt de twee belangrijkste bekommernissen aan. Ten eerste verzekert het een betrouwbare kwaliteitscontrole en dus productkwaliteit door werknemers niet langer te belasten met deze moeilijke inspectietaken en te voorkomen dat er tijdens het inspectieproces menselijke fouten worden gemaakt die tot aanzienlijke faalkosten kunnen leiden. De betrouwbaarheid wordt verzekerd door de industriewaardige visuele inspectietechnologie van TriVision, die zich al meer dan twintig jaar in de voedingsindustrie heeft bewezen.

Daarnaast helpen deze nieuwe oplossingen producenten om hun kosten aanzienlijk te verminderen. De automatisering van het inspectieproces levert een snel investeringsrendement (ROI) op, aangezien hiervoor doorgaans heel wat handenarbeid werd geleverd.

Mooie businesscase

Alleen al het wegnemen van de arbeidskosten levert de producenten gewoonlijk een ROI tussen 6 en 12 maanden op. Verder kunnen ook andere gevolgen van de niet-naleving, zoals recall-kosten, boetes en verlies van klandizie, worden voorkomen, wat van CheeseInspector een nog mooiere businesscase maakt.

Sinds de lancering van de technologie in 2022 hebben al diverse grote producenten deze systemen besteld. “We merken dat er heel wat interesse is voor ons CheeseInspector-assortiment en kunnen intussen al mooie verkoopresultaten voorleggen, niet alleen in Europa maar ook in de VS”, aldus CEO Jesper Bach.

Over TriVision CheeseInspector

Het CheeseInspector-assortiment van TriVision omvat meerdere gestandaardiseerde, standalone visuele systemen voor de inspectie van kaasblokken. Bij de ontwikkeling van dit assortiment is uitgegaan van de verschillende eisen die een rol spelen bij inspecties in de voedingsindustrie. Om die reden bestaat het aanbod uit diverse visuele systemen en configuraties. Dankzij de veelzijdigheid van het assortiment kunnen kazen van verschillende afmetingen en vormen worden afgehandeld. De belangrijkste toepassingen omvatten de detectie van schimmel en plastic.

Meer informatie over het CheesInspector assortiment is te vinden op de website van TriVision.

Dit artikel verscheen eerder op: AutomationNL

Altijd op de hoogte blijven?