
Wat is Kennis op Maat?
Vanuit de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen wordt in het Kennis op Maat programma jaarlijks € 2,5 miljoen aan capaciteit bij Wageningen Research beschikbaar gesteld om bestaande kennis uit onderzoek en praktijk te vertalen naar concrete toepassingen voor mkb’ers. Dit biedt bedrijven de kans om deel te nemen aan innovatieprojecten op het gebied van duurzame voedselverwerking. Deze keer zijn we specifiek op zoek naar bedrijven die technologie ontwikkelen in de volgende twee gebieden:
Energy savings: technologie die leidt tot energiebesparing in het productieproces
Superior Quality: technologie die leidt tot verbetering van de kwaliteit van het eindproduct
Waarom deelnemen?
- Inzicht in de nieuwste innovaties in food processing.
- Toelichting op hoe bedrijven kunnen meedoen aan een KoM-project.
- Uitleg over financieringsmogelijkheden en samenwerking met Wageningen Research.
- Kans om direct vragen te stellen en je ideeën voor te leggen.
Voorwaarden voor deelname aan een KoM-project
- Projecten moeten gericht zijn op de vertaling van bestaande kennis naar praktische toepassingen voor mkb’ers.
- Uitgangspunt is publiek-private samenwerking (overheid en bedrijfsleven investeren samen, verhouding 2:1).
- De publieke financiering bestaat uit capaciteit van Wageningen Research.
Bedrijven kunnen hun bijdrage leveren in cash of door middel van ‘in kind’ inzet (zoals deelname aan bijeenkomsten en registratie van uren). - Samenwerking met groene onderwijsinstellingen (HBO/MBO) is mogelijk, waarbij cofinanciering ook van onderwijsinstellingen kan komen.
Het programma in het kort
Er is een welkomswoord en korte introductie door Paul Goethals (WUR) en Suzanne Verboon (FME). Daarna volgen twee presentaties. De eerste presentatie gaat over projectopzet, activiteiten en doelen door Rian Timmermans (WUR) en Martijntje Vollebregt (WUR). Paul Goethals sluit af met een presentatie over de praktische details over deelname, budget, planning en voorwaarden. Aan het eind van het webinar is er tijd voor feedback en vragen.
Dit webinar wordt georganiseerd door FME, GMV en Wageningen University & Research
Doelgroep: Bedrijven die actief zijn in de voedselverwerkende industrie
Datum: maandag 24 maart
Tijd: 15:00 - 16:00 (Online via Teams)