Wereldwijde foodchallenge voor jongeren

23 januari 2018

De vijfde editie van de Thought for Food Global Challenge is van start. Jaarlijks organiseert de stichting Thought For Food een wereldwijde Challenge en Summit over voedselveiligheid. Studenten en ondernemers onder de 35 vanuit de hele wereld kunnen deelnemen.

Met de Challenge wil Thought For Food jongeren aantrekken om hun ‘next generation thinking' in te zetten bij het aangaan van de mondiale uitdaging om wereldwijd voedselveiligheid te realiseren. Thought For Food steunt de jonge vernieuwers in het opzetten van voedsel- en landbouwprojecten door middel van een online Design Thinking Lab en Accellerator programma. Dit jaar loopt de competitie van 15 januari tot 4 mei.

Over Thought for Food

Thought for Food is de wereldwijde organisatie die de volgende generatie betrekt en steunt bij ontwikkelen van ideeën gericht op het voeden van meer dan 9 miljard mensen in 2050. De organisatie ondersteunt talent, bespoedigt innovatie en helpt de reputatie van de voedingsmiddelenindustrie te verbeteren.Sinds 2013 heeft de Thought For Food Challenge meer 8.500 jongeren uit 130 landen betrokken en 37 startups gelanceerd van productie tot distributie en consumptie tot afval. Voorbeelden zijn FoPo Food Powder, Biteback, Sparky, Agrilution, Unibiome and AgroSmart.

Altijd op de hoogte blijven?