Wouter Jansen van Velsen nieuwe voorzitter van Innofood

29 juni 2017

In de bestuursvergadering van mei is Wouter Jansen van Velsen benoemd tot nieuwe voorzitter van Stichting Innofood. Jansen van Velsen is directeur-eigenaar van koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle. Hij volgt Rob Snel op. Snel leidde het foodnetwerk van Oost-Nederland vijf jaar lang. Hij voerde een koerswijziging door en heeft het netwerk zowel landelijk als regionaal op de kaart.

Innofood

Innofood is een actief netwerk dat is opgericht in 1998 en heeft ongeveer 80 bedrijven als lid. Dit zijn voornamelijk foodproducerende bedrijven gevestigd in Oost-Nederland. Innofood organiseert regelmatig themabijeenkomsten.De vakgroepen Ontwikkeling & Kwaliteit, Operations, Commercie en HRM dragen de thema's aan. Leden ontmoeten elkaar en bespreken voor hen relevante thema’s.

De website van Innofood geeft een inkijkje in de activiteiten, evenals de nieuwsbrief die regelmatig verschijnt. Het bestuur is onlangs uitgebreid met jonge directeuren en professionals uit de bedrijven. Met het aantreden van Jansen van Velsen is Innofood klaar voor een nieuwe periode waarin er volop uitdagingen op de bedrijven afkomen.

Jaarlijks organiseert Innofood een ledendag in de Grolsch Veste. Dit jaar wordt de ledendag – waar trouwens ook niet-leden welkom zijn- gehouden op 21 september en is het thema Food Waste Tijdens de ledendag wordt ook de jaarlijkse Innofood Award uitgereikt. Bedrijven kunnen zichzelf nomineren voor de Award. Tijdens de ledendag pitchen ze hun case of project met betrekking tot het voorkomen van voedselverspilling.

Wouter Jansen van Velsen

Wouter Jansen van Velsen (48 jaar) is directeur-eigenaar van ambachtelijke koffiebranderij Mocca d’Or.  Voorheen werkte hij bij Heinz, Unilever en Grolsch. In 2010 nam hij Koffiebranderij Mocca d’Or over. Hij bouwde dit bedrijf uit van een regionale naar een landelijke speler in de koffiemarkt met de merken Mocca d’Or, Earth Coffee en Santas Koffie. Mocca d’Or heeft vestigingen in Zwolle, Breda, Rotterdam en Heiloo.

Altijd op de hoogte blijven?